Toyota C-HR ali Coupe High-Rider je slovenske kupce že pred premierno »ogrela« do te mere, da so skoraj na slepo, ne da bi jo prej videli, kupili prvih 26 primerkov – so ob predstavitvi odkrili Toyotini predstavniki. Izzvala jih je s svojim specifičnim slogom in dizajnom drznega križanca, izrazitega kupeja v zgornjem delu in terenca v spodnjem delu vozila. Veliko pozornost je C-HR vzbujala že na minulih salonih avtomobilov. Kupejevske linije nakazujejo ambiciozen slog, ki naj bi uveljavil nove smernice med križanci srednjega razreda. Z novim C-HR Toyota jasno izziva točno določen profil kupcev, ki na nova doživetja in izdelke gleda čutno in z veliko mero radovednosti. C-HR nastal na novi globalni platformi stavi predvsem na dizajn, pogonski sklop in dinamiko.    

 

toyota-c-hr_0462

 

Tako po zunanjih merah 4,36 m, širino 1,795 m in višino 1,55 m kot z medosno razdaljo in še bolj z dizajnom je eden redkih, ki ostaja zvest konceptnemu avtomobilu, prvič predstavljenem na salonu v Parizu 2014. Novost predstavlja tudi notranjost s konceptom čutne tehnologije, pravijo pri Toyoti, mislijo pa na združevanje visokotehnološke funkcionalnosti s čutnim modnim slogom in dostopno visoko tehnologijo. Vsi gumbi in stikala ter 8-palčni zaslon na dotik avdiosistema s prenovljenim in izboljšanim vmesnikom HMI (Human Machine Interface) s Toyotino večpredstavnostno navigacijsko platformo in izboljšanimi povezanimi storitvami so rahlo obrnjeni proti vozniku.    

 

toyota-c-hr_0465

 

Toyoto C-HR je glede na zahteve ciljnih kupcev mogoče opremiti z najrazličnejšo opremo. Varnostni paket Toyota Safety Sense je serijsko prisoten v vseh modelih in vključuje sistem za zaznavanje nevarnosti trčenja (s funkcijo zaznavanja pešcev), radarski tempomat, sistem opozarjanja na zapustitev voznega pasu s funkcijo pomoči pri krmiljenju, samodejni vklop/izklop žarometov z dolgim snopom in sistem za zaznavanje prometnih znakov.  

   

 

 

C-HR se ponaša s hibridnim pogonom zadnje generacije, ki v ozračje izpusti samo 82 g/km CO2, s čimer je v svojem razredu brez konkurence, kombinirana poraba goriva pa znaša samo 3,5 l/100 km. Novi hibridni agregat, ki razvije 90 kW/122 KS moči, ni le učinkovitejši in lažji od predhodnih sistemov, pač pa tudi višje zmogljivosti. Toyota C-HR je na voljo tudi z novim 1,2-litrskim motorjem s turbopolnilnikom, ki so ga prvič predstavili v Aurisu. Motor, ki razvije 85 kW/116 KS moči in 185 Nm navora, se ponaša z izpustom CO2 od 125 g/km in kombinirano porabo goriva od 5,4 l/100 km. Lahko je povezan s šeststopenjskim ročnim menjalnikom ali z brezstopenjskim samodejnim menjalnikom. Različice z brezstopenjskim samodejnim menjalnikom CVT so na voljo s sprednjim ali štirikolesnim pogonom.    

 

toyota-c-hr_0460

 

Letni prodajni plan Toyote Slovenija presega 300 vozil C-HR, s 70% prodajo hibridov in 30% turbo različic. Toyota v Sloveniji z modelom C-HR vstopa v popolnoma nov segment kupcev. Samo novih naj bi privabila okoli 70%. Začetna cena je 19.250 evrov