Citroen je med pionirji na področju družinskih enoprostorskih vozil, kar želi dokazati tudi z novo 100-odstotno električno izvedenko svojega kompaktnega osebnega kombija SpaceTourer. Novi e-SpaceTourer s tremi različnimi dolžinami in številnimi možnostmi za ureditev notranjosti ponuja 100-odstotno električno rešitev za potrebe raznih skupin, družinskih članov ali prijateljev, tako z vidika udobja, okolju prijazne vožnje kot cenovne dostopnosti, zagotavljajo pri Citroenu.

SpaceTourer ohranja vse prednosti modela SpaceTourer in ob tem ponuja možnost izbire med dvema stopnjama dosega, odvisno od moči baterije (50 kWh/230 km ali 75 kWh/330 km po homologacijskem ciklu WLTP) in enostavno polnjenje, prost dostop do območij z zakonsko predpisanimi omejitvami, več udobja v vožnji zaradi neslišnega delovanja in odsotnosti vibracij in izjemno tekočega gibanja. Na izbiro so tri dolžine: XS 4,60 m, M 4,95 m in XL 5,30 m ter notranjo razporeditev sedežev do 9 oseb, odlagalna mesta, praktičnost in vsestransko uporabnost.

Omeniti velja še 15 tehnologij za enostavnejše in varnejše življenje, kar olajšajo še bočna drsna vrata s prostoročnim upravljanjem, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji “Top Rear Vision”, samodejno zaviranje v sili “Active Safety Brake”, zaslon v višini oči in drugo. Notranja višina 1,90 metra omogoča enostaven dostop do vseh parkirišč. Izbirati bo moč med štirimi paketi serijske opreme: Feel in Shine za fizične osebe ter Business in Business Lounge za poklicne uporabnike.