Suzuki se je odločil za posodobitev enega od svojih ključnih modelov, S-Cross. Kot je že v tradiciji, gre za znatno nadgradnjo z izboljšavami na področju varnosti in tehnologije. Motorna ponudba ostaja nespremenjena, vključuje pa 4-valjni turbo blagi hibrid 1.4 48V Boosterjet s 129 KM, ki je na voljo s sprednjim ali štirikolesnim pogonom in ročnim menjalnikom, ter polni hibrid 1.5 140V s 115 KM, ki je prav tako na voljo s sprednjim ali štirikolesnim pogonom ter avtomatskim menjalnikom.

Na voljo so trije nivoji opreme: Top, Top+ (za različico 1.4 48V) in Starview (za 1.5 140V). Osnovni nivo opreme Top vključuje multimedijski sistem z 9-palčnim zaslonom na dotik in integriranim navigatorjem, združljiv z brezžičnima Apple CarPlay in Android Auto, sistem samodejnega preklapljanja žarometov, elektrokromatsko vzvratno ogledalo, 17-palčna lita platišča, polne LED žaromete, meglenke, dvopodročno klimatsko napravo, ogrevane sedeže iz blaga ter sistem za dostop brez ključa.

Nivo opreme Top+ dodaja 17-palčna dvobarvna srebrna lita platišča, sedeže iz kakovostnih materialov, 360-stopinjsko kamero, sprednjo kamero ter zvočnik na armaturni plošči.

Nivo opreme Starview vključuje stekleno pomično streho, prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop&Go, samodejni menjalnik s prestavnima ročicama na volanu in sistem za ohranjanje smeri, ki je že skladen s 3. stopnjo avtonomne vožnje. Ta sistem omogoča, da vozilo ostane na sredini voznega pasu, ko deluje prilagodljivi tempomat, ter pomaga pri krmiljenju v primeru nujnih manevrov, na primer ob prisotnosti drugih vozil ali ovir.