Ob 40-letnici nekdanjega relija Saturnus je izšla knjiga o slovenskem avtomobilskem športu Usodna Strast 2. Njeno premiero je zaznamovalo tudi druženje okrog 40 legend različnih generacij slovenskega dirkanja z avtomobili.

Knjigo Usodna Strast 2 je napisal avtomobilski novinar Gregor Pavšič, ki je istoimensko knjigo prvič izdal že leta 2012. Medtem ko se je prva v večjem delu dotikala avtomobilskega relija na globalni ravni, je njeno nadaljevanje posvečeno avtomobilskemu športu v Sloveniji. Na 352 straneh se skriva pripoved o strasti avtomobilskega dirkanja, ki že desetletja navdušuje veliko Slovencev in Slovenk.

Premiera knjige je sovpadala s 40-letnico prvega relija Saturnus (14.-15. oktober 1978), v ta namen pa so se na premieri knjige zbrali tudi številni nekdanji in današnji avtomobilski dirkači. Celoten večer je minil v zelo prijetnem vzdušju druženja okrog 40 legend slovenskega avtošporta. Marsikateri so se po daljšem času spet videli in obujali spomine na svoje nekdanje vragolije.

Ob njemu so bili nekdanji šampioni kot so Brane Küzmič, Silvan Lulik, Vojko Podobnik, Andrej Vidic, Slavko Komel, Aleš Črnivec, Drago Zonta, Mitja Holynski, Janez Milavec in njihovi poznejši nasledniki Darko Peljhan, Samo Valant, Andrej Jereb, Aleks Humar, Rok Turk in ostali.

Roko jim je stisnila tudi nekdanja prva dama jugoslovanskega relija Romana Zrnec. Še vedno je edina voznica, ki je dobila reli za državno prvenstvo v skupni razvrstitvi.