Astra Sports Tourer predstavlja že deseto generacijo oplovega kompaktnega karavana, ki se tako kot petvratna izvedenka ponaša s prestižnim nazivom Evropski avto leta 201.  Temelji na povsem novi lahki arhitekturi vozila, za približno 190 kilogramov lažji od predhodnice in na najnovejši generaciji motorjev, zato naj bi bila tudi odzivnejša, živahnejša in še bolj zabavna v vožnji. Predstavlja se kot enako velika, a bolj prostorna in praktična.

 

Opel Astra Sports Tourer

 

Nova Astra Sports Tourer želi pritegniti pozornost bodočih slovenskih kupcev tudi s svojim elegantnim, vitkim in športnim oblikovanjem. S količnikom zračnega upora 0,272 je Astra Sports Tourer enako učinkovita kot različica s petimi vrati. Poleg tega ima kljub znatno prostornejši notranjosti povsem enake zunanje mere kot predhodnica. Vozniku in sovozniku je na voljo več prostora za glavo (+26mm), potniki na zadnjih sedežih imajo več prostora za kolena (+28mm)  z dodatnimi 80 litri pa je prostornina prtljažnika povečana na skupno 1630 litrov.

 

Opel Astra Sports Tourer 01

 

Nova Astra Sports Tourer stavi na vsestransko udobje pri vsakdanji uporabi kot udoben službeni ali vsestranski družinski avto. Praktično novost predstavljajo prtljažna vrata, ki jih je moč odpreti tudi brez pritiskanja na stikala ali daljinski upravljalnik. V povezavi s sistemom za vstop brez ključa za odpiranje prtljažnih vrat zadošča preprost zamah z nogo pod zadnjim odbijačem. Vozniki, ki se pogosto odpravijo na dolge vožnje, bodo cenili dodatno udobje novih ergonomskih sedežev s certifikatom AGR z možnostjo nastavljanja bočne opore, masažno funkcijo, prezračevanjem in pomnilnikom položaja.

 

Opel Astra Sports Tourer 04

 

Sports Tourer je na voljo izključno z motorji najnovejše generacije s prostornino od 1,0 do 1,6 litra in z razponom moči od 70 kW/95 KM do 147 kW/200 KM. Zadnji, ki se je tej ponudbi motorjev pridružil je najzmogljivejši 1,6-litrski dizelski motor z dvostopenjskim turbopolnilnikom 1.6 BiTurbo CDTI s 118 kW/160 KM.

 

Opel Astra Sports Tourer 07

 

Nova Astra Sports Tourer ima na voljo tudi inteligentne IntelliLux LED® matrične žaromete, ki zunaj naselij omogočajo trajno vožnjo z dolgimi lučmi brez slepljenja. Sistem izklaplja posamezne module svetil LED, če zazna promet na nasprotnem pasu ali vozila neposredno pred sabo. V pomoč vozniku so še številni inovativni pomožni sistemi, ki temeljijo na najnovejši naprej usmerjeni kameri Opel Eye – od prepoznavanja prometnih znakov z natančnejšim delovanjem in razširjenim naborom, pomoči pri ohranjanju voznega pasu s samodejnim aktivnim popravkom krmiljenja, če je to nujno, pa vse do opozorila na oviro pred vozilom s samodejnim zaviranjem v sili.

 

Opel Astra Sports Tourer 09

 

Glede na petrvratno različico je za Sports Tourer dražji za 750 evrov. Vstopna Astra Sports Tourer je dosegljiva za 15.740 evrih, kar velja za različico Selection z motorjem 1.4 ECOTEC® 74 kW/100 KM in 5-stopenjskim ročnim menjalnikom. Doplačilo za dizelski motor (primerljive moči in opreme) je 1100€ . Avtomatski menjalnik  je na voljo  za doplačilo od 700 do /1200€, IntelliLux matrični žarometi 1200€, v kombinaciji z navigacijo IntelliLink Navi 900 v paketu Innovation pa 1550€.