Danes se je premierno predstavil novi Fiat 500, prvi povsem električni avtomobil podjetja FCA skupine Stellantis. Tretja generacija modela Fiat 500, popolnoma nova, bolj prostorna, tehnološko naprednejša, z novim slogom, ostaja oblikovno še vedno zvesta priljubljenemu italijanskemu modelu, čeprav se po naprednejšem dizajnu loči od hibridnih različic.Pri oblikovanju novega električnega Fiata 500 so posebno pozornost posvetili estetskim podrobnostim.Oblikovalci iz centra za oblikovanje Centro Stile so razvili pametno rešitev z enakimi dimenzijami kot električni Fiat 500, vendar z majhnimi tretjimi vrati na sovoznikovi strani. Različica 3+1 je v prihodu.

Doseg in čas polnjenja električnega vozila sta izjemno pomembna. Na izbiro sta dve različici dosega: od 180 km do 320 km (po ciklu WLTP), ki se v primeru mestne vožnje lahko zviša do 460 km. Litij-ionska baterija z zmogljivostjo 42 kWh omogoča novemu električnemu Fiatu 500 doseg do 320 km v ciklu WLTP. Na voljo so trije načini vožnje: Normal, Range in Sherpa. Slednji optimizira razpoložljive vire tako, da zagotovo jamči prihod do cilja.

Novi električni Fiat 500 lahko je opremljen tudi s sistemom hitrega polnjenja baterije z močjo 85 kW. Za 50 km vožnje, kar je več, kot je evropsko povprečje dnevne uporabe se baterija napolni že v petih minutah. Hitri polnilnik pa lahko v samo 35 minutah baterijo napolni tudi do 80 %. Omisliti si je mogoče tudi polnjenje na domu s sistemom za polnjenje easyWallbox, ki ga je mogoče priključiti v običajno električno vtičnico.

Novi Fiat 500 je med ostalim tudi prvi mestni avtomobil s sistemom avtonomne vožnje 2. stopnje in prinaša vse s tem povezane prednosti mestne vožnje. Nadzor sprednje kamere nadzira vse strani avtomobila, tako vzdolžno kot prečno. Prilagodljivi tempomat (IACC) zavira ali pospešuje ob zaznavanju avtomobilov, kolesarjev in pešcev. Sistem za ohranjanje smeri drži vozilo v sredini voznega pasu. Inteligentni sistem za nadzor hitrosti prepozna omejitve hitrosti in priporoča vozniku, da jih upošteva. Sistem za opozarjanje na mrtvi kot »Urban Blind Spot« uporablja ultrazvočne senzorje za nadzor mrtvih kotov in opozarja na morebitne ovire. Sistem za prepoznavanje utrujenosti voznika zazna prve znake utrujenosti in na to opozori voznika. 360° senzorji omogočajo pogled okoli vozila, da se izogne oviram pri parkiranju ali izvajanju zapletenih manevrov.

Novi električni Fiat 500 je opremljen z novim informacijsko-razvedrilnim sistemom UConnect™ 5 – povezano platformo, zasnovano za prihodnost. Novi Fiat 500 je združljiv tudi z aplikacijama Android Auto™ in Apple CarPlay™, ki omogočata brezžično povezavo z združljivimi telefoni. Z 10,25-palčnim zaslonom visoke ločljivosti na dotik, ki se popolnoma prilega armaturni plošči vozila in sledi njegovim linijam, ponuja brezhibno povezljivost s pametnim telefonom. Izbirati je moč med štirimi paketi serijske opreme: ACTION, PASSION, ICON in LA PRIMA. Vizijo novega električnega Fiata 500 so vsak po svoje podprli Leonardo di Caprio in modni guruji Giorgio Armani, B.500 »Mai Troppo« [nikoli preveč] Bvlgari in Fiat 500 Kartell. Ikone »Made in Italy« interpretirajo novi Fiat 500 kot trajnostni avtomobil.

Novi električni Fiat 500 Opening Edition z nivojem opreme Icon je na slovenskem trgu na voljo za 28.440 EUR,
z že vključenim rednim popustom, dodatnim popustom v primeru financiranja in s subvencijo Ekosklada.
Pri nakupu novega vozila 500e Opening Edition stranka brezplačno prejme jamstvo 5Plus in polnilnico z osnovno montažo.
Garancija na baterijo pri modelih Opening Edition velja do 8 let ali do 160.000 prevoženih kilometrov (velja pogoj, ki nastopi prej).