Volkswagen je sinoči svetovni javnosti premierno predstavil popolnoma električno vozilo ID. Buzz in ID.Buzz Cargo. Na voljo bo torej v dveh različicah, kot kombi in dostavnik. Sodobna nova generacija legendarnega kultnega modela Bulli je bila zasnovana in realizirana povsem na novo. Odkriva prostorno in vsestransko notranjost, ki želi navdušiti z barvami, trajnostnimi materiali in domiselnimi idejami.

Novi ID. Buzz predstavlja pomemben nadaljnji korak na poti v popolnoma elektrificirano mobilnost, pravijo pri Volkswagnu. Pri tem pa ne gre le za strožje emisijske standarde, ampak  tudi za vse večjo osveščenost ljudi o okolju in trajnosti. Trajnost kot jasen strateški cilj, je opazen s še večjim deležem recikliranih materialov. Zato sta ID. Buzz in ID. Buzz Cargo tudi prva Volkswagnova modela, v katerih je usnje v celoti nadomeščeno z materiali, ki niso živalskega izvora.

Do leta 2030 naj bi se emisije CO2 na vozilo v Evropi zmanjšale za 40 odstotkov; na svoji poti Way to Zero želi podjetje najpozneje do leta 2050 postati ogljično nevtralno. V središču poti Way to Zero je pospešen zagon e-ofenzive s Volkswagnovo novo strategijo ACCELERATE. Znamka bo do leta 2030 delež povsem električnih modelov v celotni prodaji vozil v Evropi povečala na vsaj 70 odstotkov ter v Severni Ameriki in na Kitajskem na najmanj 50 odstotkov.

Bodoči uporabniki bodo lahko izbirali med sedmimi enobarvnimi in štirimi dvobarvnimi karoserijskimi laki. Kombinacijo bele in svežih barv se odraža tudi v notranjosti, ki naj bi povzela slogovne elemente generacije T1 in jih prenesla v današnjo dobo električne mobilnosti. Po uradnih virih so barve usklajene z zunanjimi barvami in se, po želji, zrcalijo na notranjih površinah sedežev, armaturni plošči in oblogah vrat. Ambientna osvetlitev lahko ustvari prijetnejše vzdušje celo v 30 barvnih odtenkih.

Volkswagen poudarja tudi veliko pozornost do detaljev, ki se v novem modelu kaže tudi v številnih individualnih motivih ID. Buzz. Ti krasijo notranjost na različnih mestih. Večino od njih lahko odkrije drugi pogled. Med funkcionalnimi in pametnimi funkcijami bomo našli celo odpirač za steklenice in strgalo za led.

Buzz in ID. Buzz Cargo – kot kombi ali dostavnik ponujata kompaktno zunanjost in prostorno notranjost. Zaradi prostorsko varčne zasnove na MEB omogočata izjemno dobro izrabo prostora. V petsedežnem ID. Buzzu je ob vseh potnikih še 1.121 litrov prostora za prtljago.