Na predvečer severnoameriškega mednarodnega avtomobilskega salona (NAIAS) v Detroitu je Volkswagen napovedal ofenzivo športnih terencev s predstavitvijo dveh novih modelov : Atlas in podaljšano različico Tiguan Allspace. Od manjše evropske različice se loči po individualno zasnovani silhueti zadka, spremenjenem sprednjem delu in občutno bogatejši serijski opremi. Nova izvedba Tiguana z do sedmimi sedeži bo že od začetka poletja najprej naprodaj na severnoameriškem, nato pa še na kitajskem in evropskem trgu. V Evropi se bo podaljšana različica imenovala Tiguan Allspace.

 

Volkswagen Tiguan (USA)

 

Atlas, premierno predstavljen oktobra lani v Santa Monici se te dni v Detroitu predstavlja v agresivnejši športni različii R-Line. Zasnovan je po ameriških standardih z dolžino 5,3 m, širino 1,97 m in višino 1,76 m ter s potniškim prostorom za sedem oseb. Na izbiro bosta dva motorja : 2,0-litrski bencinski štirivaljni turbo z 240 KM in zmogljivejši 3,6-litrski šestvaljnik VR6 z 280 KM in štirikolesnim pogonom 4MOTION z različnimi nastavitvami glede na zahtevnost podlage.

 

 

volkswagen-atlas-r-line-03

 

.

Volkswagen z Atlasom prvič ponuja model v razredu dobro prodajanih srednjevelikih športnih terencev, ki je povsem prilagojen potrebam ameriških kupcev. Novi model, ki ga bodo za severnoameriški trg izdelovali v Chattanoogi (Tennessee), se ponaša z inovativnimi tehnologijami ter z veliko prostornostjo – v njem lahko potuje do sedem potnikov. Novi Atlas poleg tega navdušuje z odlično vozno dinamiko in širokim naborom asistenčnih sistemov iz prestižnega razreda športnih terencev.