Volvo C40 Recharge

Volvo Cars sporoča, da jim je neprofitna svetovna okoljska organizacija CDP za okoljsko usmerjenost družbe in njeno trajnostno strategijo podelila oceno A za prizadevanja na področju zmanjševanja emisij in tveganj za podnebje ter usmerjenost v podnebno nevtralnost. Podatke o svojem okoljskem vplivu, tveganjih in priložnostih je razkrilo več kot 13.000 podjetij, z najvišjo oceno se družba Volvo Cars tako uvršča med vodilne na področju okoljskih prizadevanj in podnebnih ukrepov.

Volvo Cars namerava do leta 2030 povsem elektrificirati svojo ponudbo. Zato v naslednjih letih načrtuje novo družino povsem električnih vozil. Med najpomembnejšimi cilji družbe pri stalnem zmanjševanju emisij ogljika je postati podnebno nevtralna do leta 2040. Med leti 2018 in 2025 na bi svoj ogljični odtis na vozilo zmanjšali za 40 odstotkov, vključno s 25-odstotnim zmanjšanjem emisij ogljika v svoji dobavni verigi do leta 2025.

Volvo Cars še dodaja, da so ob podpisu deklaracije o cestnem prometu brez emisij na novembrski konferenci Združenih narodov o podnebnih spremembah (COP26) prav tako na vseh svojih področjih poslovanja vpeljali notranje oblikovano ceno 1.000 SEK (97,7 EUR) za vsako tono emisij ogljika, s tem pa postali prvi proizvajalec vozil, ki je vzpostavil tovrstni mehanizem določanja cen emisij ogljika v celotni organizaciji.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver