Švedi so prepričani, da bodo morali bodoči kupci Volva odgovoriti na eno temeljnih vprašanj: ali želite novi Volvo s priključnim kablom ali brez? Volvo Cars predstavlja XC40 Recharge, prvi popolnoma električni avtomobil v Evropi in prvi model, ki se je pojavil v svojem povsem novem konceptu avtomobilov Recharge.

XC40 Recharge temelji na večkrat nagrajenem in najbolje prodajanem majhnem SUV XC40, ki je zdaj prvi v družini popolnoma električnih Volvov. Predstavlja nov mejnik za Volvo Cars: prvi električni avtomobil družbe in prvi Volvo s povsem novim infotainment sistemom za zabavo, ki ga poganja Googlov operacijski sistem Android.

V naslednjih petih letih naj bi Volvo Cars vsako leto predstavil popolnoma električni avtomobil z namenom, da bi vsi električni avtomobili do leta 2025 skupaj z ostalimi hibridi dosegli 50 odstotkov svetovne prodaje. Recharge prevedeno `ponovno polnjenje` je najbolj primerno ime za vse modele Volvo z električnim in hibridnim pogonskim sklopom.

XC40 Recharge predstavlja vse, kar lahko kupci pričakujejo od Volva, so prepričani na Švedskem.  S popolnoma novim električnim pogonskim sklopom 408 KM in pogonom na vsa štiri kolesa omogoča doseg daljši od 400 kilometrov (WLTP) Akumulator napolni do 80% svoje zmogljivosti v 40 minutah na sistemu hitrega polnilca.