Z inovativnim konceptom zložljivega električnega kolesa z visoko kakovostnimi komponentami se tudi slovenska blagovna znamka S-BIKES pridružuje novi smeri urbane mobilnosti. Električna kolesa predstavljajo nov trend urbane mobilnosti. Razlogov za močan razcvet električnih koles je več: predvsem vse bolj zasedena mestna središča, potreba po gibanju in želja po svobodi. Sodobnemu trendu se pridružujemo tudi Slovenci z lastno blagovno znamko S-BIKES, ki so jo skupaj z mednarodnimi dobavitelji razvili pri podjetju Špan. Njihov prvi izdelek – S-BIKES Smart 01 je že na voljo prvim slovenskim kupcem po promocijski ceni 999 EUR.

 

S-Bikes 08

 

S-BIKES Smart 01 predstavlja novo interpretacijo glede rabe kolesa. Zložljiv okvir kolesa je po zaslugi lahkih materialov mogoče pospraviti v praktično vsak prtljažnik osebnega vozila ali celo zložiti pod mizo v pisarni. Okvir ima vgrajeno Samsung baterijo, ki omogoča polnjenje preko običajne električne vtičnice. Baterijo je mogoče polniti tudi ločeno od kolesa. Zmogljiv motor in elektronika pomaga kolesarju do kar 65 km oddaljenih ciljev. Kolo ima pet načinov delovanja, ki jih uporabnik enostavno izbira preko krmilnika ECO-SPORT. ECO način je prilagojen maksimalnemu dosegu kolesa, medtem ko športni način omogoča že kar adrenalinske pospeške. Dodatno uporabnost kolesa omogoča tudi serijsko vgrajena vtičnica USB, ki omogoča polnjenje električnih naprav, kot so mobilni telefoni, navigacijske naprave ali prenosni računalniki.

 

S-Bikes 01

 

Pri S-Bikes so velik poudarek so namenili opremi in podobi kolesa Smart 01. Serijsko je kolo opremljeno z LED lučmi, perforiranimi visoko zmogljivimi disk zavorami, 3-krakimi litimi platišči s mat črnim videzom, 7 stopenjskim menjalnikom SHIMANO s ščitnikom, potovalnim računalnikom, upravljalnikom delovanja ECO SPORT s petimi režimi upravljanja elektro motorja, integriranim opozorilnim zvoncem ter prilagodljivim prednjim vzmetenjem.