Svetovni javnosti se je danes odkril novi Renault Scenic, po dvajsetih letih z novo definicijo koncepta kompaktnega enoprostorca. Novi Scenic je enoprostorec moderne oblike, udoben in prilagodljiv različnim družinskim zahtevam in potrebam. Sistem zlaganja sedežev zadaj One Touch Folding omogoča še bolj enostavno vsakdanjo uporabnost. Z novim videzom je potegnil ločnico s tradicionalnimi oblikovnimi standardi. Poseben status želi v svojem razredu uveljaviti z izrazitim značajem privlačnega videza,20-palčnimi platišči za vse različice in dvobarvno karoserijo.

 

Renault Scenic 05

 

Novi SCENIC je edini v segmentu, ki ima poleg celovitega nabora pripomočkov za vožnjo že serijsko vgrajen tudi sistem aktivne pomoči pri zaviranju v sili (AEBS – Active Emergency Braking System) s funkcijo zaznavanja pešcev.

 

Renault Scenic 10

 

Novi SCENIC se ponaša z nekaterimi funkcijami in opremo višjega segmenta vozil, kot je tehnologija MULTI-SENSE, naprava R-LINK 2 z 8,7-palčnim zaslonom in barven zaslon v višini oči. Četrta generacija renaultovega enoprostorca bo na voljo tudi z elektrificiranim dizelskim pogonskim sklopom Hybrid Assist. Novi SCENIC bo še pred poletjem na voljo tudi v daljši različici. Prodaja na evropskem trgu naj bi se začela še pred koncem letošnjega leta.