Alfa Romeo predstavlja mednarodni javnosti novo Giulio GTA tudi v najbolj “ekstremni” konfiguraciji GTAm, ki obuja enega od legendarnih modelov in mejnik v zgodovini te 111 let stare italijanske znamke. To je bila Giulia GTA iz leta 1965. Njen uradni nastop je lahko potekal le v nekdanjih delavnicah Autodelte, v eksperimentalnem centru Balocco (Vercelli), kjer se je v šestdesetih letih rodila Giulia Sprint GTA, najuspešnejši model v zgodovini Alfa Romeo.

Giulia GTA je že na prvi pogled prepoznavna po ekskluzivni estetiki in funkcionalnosti  visoko zmogljivega avtomobila, ki je nastal na osnovi izjemne Giulie Quadrifoglio. Z obsežno uporabo ultralahkih materialov se Giulia GTA ponaša z do 100 kg nižjo maso glede na Quadrifoglio. Poganja jo izboljšana različica 2.9-litrskega V6 Bi-Turbo s 540 KM v celoti izdelanega iz aluminija, s specifičnim razmerjem moči 187 KM/l, kar predstavlja najboljšo vrednost v razredu in zagotavlja izjemne zmogljivosti tako glede časa krogov na progi kot pri pospeševanju. S sistemom Launch Mode doseže od 0 do 100 km h v samo 3,6 sekunde.

Inženirji Alfa Romeo so izboljšali aerodinamiko in vodljivost, maso vozila pa so znižali predvsem z uporabo ogljikovih vlaken in kompozitnih materialov pod enakimi kriteriji kot pri Giulii GTA iz leta 1965. Aerodinamika vozila je bila posebej zasnovana za povečanje potiska (downforce).  V teh rešitvah najdemo tehnično znanje, ki prihaja neposredno iz formule 1, zahvaljujoč sinergijam z ekipo Sauber Engineering.

Ekskluzivnemu modelu omogoča blagovna znamka široko paleto prilagoditev, ki med ostalim vsebuje “paket izkušenj”, vključno s čelado Bell v posebni barvi GTA, pokrivalom avtomobila Goodwool in ostalimi storitvami. Celotna dirkalna oblačila Alpinestars bodo na voljo tudi na GTAm. V Italiji sta Giulia GTA in GTAm cenovno dosegljivi od 175.000 EUR do 180.000 EUR (22% DDV je vključen).