Za vse, ki so se v zadnjih nekaj letih vprašali, kaj bo z modelom C5, ali bo skladno z novimi trendi sploh dobil naslednika, je odgovor tu. Novi C5 X, ki ga premierno predstavlja Citroen, z novimi linijami in zasnovo združuje značilnosti petvratne limuzine in karavana in s privzdignjenim položajem športno terenskega vozila odgovarja tudi novim  trendom avtomobilskega trga. Citroen zagotavlja, da je notranjost zasnovana v duhu elegantnega in udobnega salona, s sedeži in aktivnim vzmetenjem Advanced Comfort z neprimerljivo kakovostjo bivanja zlasti v 2. vrsti sedežev. Prtljažnik ponuja prostornino 545 litrov. Na voljo je z bencinskim in priključno hibridnim motorjem za vsakodnevne vožnje z električnim pogonom.

Kolesa velikega premera 720 mm z 19-palčnimi pnevmatikami Tall & Narrow, s katerimi je opremljena večina izvedenk, omogočajo vozniku višji položaj za večjo varnost in boljšo vidljivost v vožnji. Bolj kot dolžina 4,80 m ali širina 1,865 m in ne nazadnje višina 1,485 m, je po mnenju Citroena za izjemno potovalno udobje v zadnjem delu vozila pomembna medosna razdalja z dolžino 2,785 m.

Bivalno udobje jamčijo vrhunske tehnologije kot: Head Up Display ali razširjeni prikazovalnik v višini oči in cela vrsta sistemov za pomoč pri vožnji. Na večjo sproščenost za volanom vpliva po mnenju Citroena Highway Driver Assist ali pa novi uporabniški vmesnik za komuniciranje in razvedrilo z 12-palčnim zaslonom na dotik visoke ločljivosti. Pridružuje se tudi funkcija za glasovno prepoznavanje in po meri nastavljivi prikaz s pomočjo vtičnikov, kot je zaslon na dotik.

Najnaprednejši sistemi so ob upoštevanju veljavnih zakonskih določil na ravni pol samodejne vožnje 2. stopnje, Gre za sistem Highway Driver Assist, ki združuje prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go in pomoč pri zadržanju na voznem pasu. Vozniku zatem ni več treba upravljati hitrosti oziroma smeri vožnje, saj nadzor nad tema dvema funkcijama prevzame vozilo. Seveda ne manjkajo niti funkcije za nadzor mrtvega kota z dolgim dometom, opozorilnik na prečni promet za vozilom (Rear Cross Traffic Alert), ki zazna nevarnost v neposredni bližini med vožnjo v vzvratni prestavi, Top 360 Vision, ki poenostavi izvajanje manevrov s prikazom okolice na zaslonu na dotik ali prostoročni dostop in zagon Proximity, ki vrata samodejno odklene in zaklene, ko se voznik vozilu približuje ali od njega oddaljuje. Novi Citroen C5 X bo na trgu v drugi polovici leta 2021.