Citroen razkriva novo, privlačno in hkrati še vedno cenovno dostopno  alternativo dosedanjim modelom petvratnih limuzin in SUV-jev srednje velikosti. Modni trend hitrega zadka je prepričal tudi Citroen, ki te dni razkriva C4 X in e-C4 X v izvedbi »sportback« s petimi vrati in dolžino 4,60 m, ki naj bi občutno prispevala k rasti prodaje znamke na mednarodnih trgih, zlati na Bližnjem vzhodu in v Afriki

Nova C4 X in e-C4 X omogočata povezljivost prek intuitivnega vmesnika za informacije in razvedrilo MyCitroën Drive Plus zadnje generacije, ki je bil prvič predstavljen z novim Citroënom C5 X. Obe novi izvedenki naj bi prispevali tudi k hitrejšemu energetskemu prehodu, kar zlasti velja za e-C4 X, z vabljivo kombinacijo dizajna, udobja in prostorne notranjosti, kot s povsem električnim pogonom in ničnimi emisijami.

Citroen e-C4 X z električnim motorjem s 100 kW oziroma 136 KM jamči do 360 kilometrov dosega po ciklu WLTP. S hitrim polnjenjem z enosmernim tokom s 100 kW lahko v 10 minutah pridobimo do 100 kilometrov dosega.

C4 X in e-C4 X računata predvsem na uporabnike, ki jim veliko pomeni notranji prostor in brezskrbne vozniške izkušnje. Ponujata namreč obilo prostora v predelu kolen v drugi vrsti sedežev, velik prtljažnik s 510 litri prostornine in električni motor, s katerim je možno 24 ur na dan, vse dni v tednu zapeljati v urbane predele neslišno in brez vsakršnih tresljajev, zagotavlja Citroen.

Z bivalnim udobjem na osnovi ekskluzivnega programa Citroën Advanced Comfort, zlasti s sedeži po udobju skladni s tem programom in vzmetenjem Citroën Advanced Comfort, predstavljata določeno prednost pred ostalimi. S paleto razpoložljivih motorjev prilagojeno posameznim tržiščem so na voljo  trije bencinski motorji Citroen PureTech in dizelski motor za različico C4 X, ter 100 % električni motor za e-C4 X, kar naj bi – kot menijo pri Citroenu – na številnih evropskih trgih predstavljalo ekskluzivno ponudbo.

Za vse evropske trge bodo na voljo nove izvedenke e-C4 X in C4 X, ki jih bodo izdelovali v tovarni skupine Stellantis v kraju Villaverde (blizu Madrida v Španiji). Prodaja pa bo postopoma stekla proti koncu leta 2022.