Oblikovno svež, z značilnimi lastnostmi, bogatejšo opremo in izrazitejšimi karakternimi potezami, kar poleg prenovljenega videza prednjega dela, odkrivajo tudi novi dekorativni dodatki in udobnejša notranjost. Kompaktni, vsestranski SUV ohranja svojo dosedanjo silhueto in visok položaj na cesti in značilne zaščitne elemente. Sposobnosti za vožnjo po neutrjenih terenih ostajajo enake. Opremljen je s funkcijama Grip Control® in Hill Descent Assist.

C3 Aircross se z modularno in prostorno notranjostjo prilagaja vsakodnevni uporabi in aktivnemu življenjskemu slogu. Vzorno osvetljen ustvarja prijetno vzdušje in opremljen s sedeži Advanced Comfort, ki so bili premierno na voljo za vozili C4 Cactus in C5 Aircross tudi večje udobje kot prej. V novi sredinski konzoli so dobila prostor nova odlagalna mesta. V osrednjem delu je prav tako nov 9-palčni zaslon na dotik s petimi novimi načini vzpostavljanja povezave – navigacijo Citroën Connect Nav ali funkcijo Mirror Screen, ki je združljiva s tehnologijama Android Auto in Apple CarPlay. V ponudbi sta tudi brezžično polnjenje pametnega telefona in Citroën Connect Assist.  Vozniku je na voljo 12 tehnologij za pomoč pri vožnji, kot na primer barvni prosojni zaslon za prikaz podatkov ali kamera za pomoč pri vzvratni vožnji s funkcijo Top Rear Vision.

Videz športno terenskega vozila ni samo estetske narave. C3 Aircross lahko brez težav premaga večino terenov. Pri tem mu pomaga sistem Grip Control s funkcijo Hill Assist Descent, ki lahko vozilo reši iz težjih terenskih situacij, saj lahko ne glede na zunanje razmere. S tem sistemom lahko prilagaja pogonsko moč prednjih koles danemu terenu in ohrani hitrost tudi med spustom po strmih klancih.

Novi SUV C3 Aircross ponuja izbor učinkovitih in zmogljivih bencinskih motorjev PureTech in dizelskih motorjev BlueHDi: PureTech 110 BVM6, PureTech 130 EAT6, BlueHDi 110 BVM6 in BlueHDi 120 EAT6. C3 Aircross bo v prodajne salone zapeljal junija 2021. Vstopna cena bencinske različice  Feel PureTech 110 S&S je postavljena pri 17.620,00 EUR in dizelske BlueHDi 110 S&S 19.870,00 EUR.