Leto po nastanku nove tržne znamke DS in le nekaj dni po prenovi vseh evropskih modelov se obeta še en dogodek z edinstveno študijo električnega avtomobila: DS E-TENSE.

 

DS E-TENSE 05

 

DS E-TENSE predstavlja znanje prestižnih francoskih oblikovalskih hiš v kombinaciji z najnovejšimi tehnologijami na najvišji ravni, ki jamčijo izjemne zmogljivosti. tehnološka in slogovna vizija tržne znamke, ki tlakuje pot v prihodnost, zato je opremljena z zmogljivim električnim pogonskim sklopom. DS E-TENSE, tako kot DIVINE DS, nima zadnjega stekla, zato so oblikovalci imeli veliko svobode pri snovanju silhuete, produktne ekipe pa so lahko v avtomobil vgradile digitalno tehnologijo za zagotavljanje vzvratne preglednosti.

 

DS-E TENSE

 

 

Resničen pečat oblikovanja DS so sugestivne luči – tako sprednje kot zadnje – ki jim je bilo posvečene veliko pozornosti. Moduli LED (DS ACTIVE LED VISION) v sprednjih lučeh so izdelani po navdihu oblikovanja nakita in ročnih ur in dodelani do najmanjše podrobnosti. Ker sodeluje na svetovnem prvenstvu v Formuli E, se je znamka DS odločila svojo najnovejšo kreacijo opremiti s čistim, tihim in predvsem zmogljivim načinom pogona: zanjo so izbrali 100-odstotno električni pogon z močjo 402 KM in navorom 516 Nm. DS E-TENSE lahko z enim polnjenjem v kombinirani vožnji prevozi 310 km (oziroma 360 km v mestni vožnji), kar ga trdno uvršča med zelo zmogljive prestižne športne avtomobile GT.

 

DS E-TENSE 01

 

 

Litij ionski akumulatorji so nameščeni v podvozju avtomobila, kar mu omogoča nizko težišče in enakomerno porazdelitev navora na obe premi.