Ford Mustang je že po prvem letu, odkar ga Ford trži globalno, dosegel izjemne rezultate. Postal je najbolje prodajani kupe na svetu. Po najnovejših podatkih o registracijah novih vozil agencije IHS Automotive je Ford v letu 2015 prodal 110.000 Mustangov v kupejevski izvedbi, kar je več od vseh tekmecev v razredu športnih kupejev. Povpraševanje po legendarnem avtu še naprej raste.

 

 

Ford Mustang Sidney

 

 

Mustang dosega rekorde tudi na ključnih trgih, kot sta Velika Britanija in Kitajska. Poleg tega je Ford prodal še približno 30.000 Mustangov kabrioletov in s skupno 141.868 prodanimi vozili je postal Mustang daleč najbolje prodajani dvovratni športni avto na svetu. Globalni podatki za leto 2015 razkrivajo nadaljnjo možnost rasti, saj se bodo dobave celotne dodeljene kvote na številnih trgih začele šele letos.

 

Ford Mustang China

 

V Evropi je Mustang naprodaj šele od lani poleti. Zanj se je doslej odločilo več kot 16.600 kupcev. Dobave iz proizvodnega obrata Flat Rock v ZDA so se začele v drugi polovici leta 2015. Od 13.000 lani prodanih Mustangov jih je 4700 že v rokah novih lastnikov.

 

To date, more than 16,600 customers in Europe have ordered a Ford Mustang, which went on sale there last summer. Shipments from Flat Rock Assembly Plant, exclusive production home to Mustang, began in the latter half of 2015. Of the 13,000 sold last year, 4,700 are now in customer hands.

Po podatkih centralnega prometnega registra, ki gaobjavlja nemški zvezni urad za promet KBA je bil Mustang marca najbolje prodajani športni kupe v Nemčiji. Pri izbiri motorja je 5,0-litrski V8 številka ena tudi v Nemčiji. Obenem je med vsemi državami v Nemčiji največje povpraševanje po kabrioletih, saj so v tej različici prodali kar tretjino Mustangov. Po podatkih Association Auxilliaire de l’Automobile je bil Mustang najbolje prodajani športni kupe zadnjega meseca tudi v Franciji.

 

 

Ford Mustang Johanesburg 

 

V Evropi je Mustang na izbiro s 5,0-litrskim motorjem V8, ki razvije 421 KM, ali 2,3-litrski EcoBoost s 317 KM, ki ga odlikuje varčnejša poraba goriva. Oba sta na voljo s šeststopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom. Fastback s 5,0-litrskim motorjem V8 z ročnim menjalnikom doseže z mesta do 100 km/h v 4,8 s različici z 2,3-litrskim EcoBoostom in ročnim menjalnikom pa do te hitrosti zadošča 5,8 sekunde. V nadaljevanju letošnje pomladi bodo za Mustanga v Evropi na voljo tri nove barve – White Platinum, Grabber Blue in Lightning Blue –, od poletja pa bo Mustang opremljen s Fordovim novim sistemom za komunikacije in razvedrilo.