Ford je razkril prve slike modela Ford Puma – s športnimi terenci navdihnjenega ‘crossoverja’, ki združuje osupljivo oblikovano zunanjost, največ prostora za prtljago v tem razredu in 48-voltno ‘blago’ hibridno tehnologijo pogonskega sklopa.

Pumo bodo začeli prodajati konec tega leta, izdelovali pa jo bodo v Fordovem obratu v romunskem mestu Craiova. Prva slika Forda Pume kaže izrazite oblikovane, visoko nameščene žaromete in aerodinamične linije kompaktnega ‘crossoverja’, ki dopolnjujejo višji odmik od tal za samozavestno vozno izkušnjo, in s 456 litri največjo prostornino za prevoz prtljage brez sklepanja kompromisov.

Pri Fordu so razvili prilagodljiv prostor za prtljago, ki v zadnjem delu Pume zagotavlja globok in vsestranski prostor, v katerem je možno v pokončnem položaju udobno odložiti dve torbi za golf.

Fordova tehnologija EcoBoost Hybrid omogoča učinkovito porabo in odzivno zmogljivost z močjo do 155 KM. Vgrajeni integrirani zaganjalnik/generator, ki ga poganja jermen (BISG), omogoča zajem sicer izgubljene energije med zaviranjem in vožnjo s potisnim hodom ter njeno shranjevanje za polnjenje 48-voltnega litij-ionskega zračno hlajenega paketa baterij.

BISG deluje tudi kot motor in je brezhibno povezan s trivaljnim 1,0-litrskim motorjem z notranjim zgorevanjem EcoBoost, ki ga odlikuje nizko trenje, s shranjeno energijo pa zagotavlja dodatni navor – kar zmanjša obseg dela bencinskega motorja za kar največji prihranek goriva in poveča skupni navor pogonskega sklopa za optimalno zmogljivost.