Ford slavi 10-milijontega Mustanga, ki je te dni zapeljal z montažnih linij obrata v Flat Rocku, v Michiganu, ZDA. To je bil kabriolet GT letnik 2019 v barvi Wimbledon White, z motorjem V8 s 460 konjskimi močmi in šeststopenjskim ročnim menjalnikom, opremljen s tehnološko najsodobnejšimi asistenčnimi sistemi. Prvi serijski Mustang (VIN 001), ki so ga izdelali leta 1964, je bil prav takšne barve; isti model je poganjal motor V8 s 164 konjskimi močmi, dopolnjen s tristopenjskim ročnim menjalnikom.

Ford Mustang je najbolje prodajani športni avto v ZDA v zadnjih 50 letih in najbolje prodajani športni avto na svetu že tri leta zapored. Leta 2015 je Mustang prvič skočil na staro celino in od takrat do danes se je v Evropi zanj odločilo 38.000 kupcev. Lani so na 13 evropskih trgih, vključno z Veliko Britanijo in Španijo, Mustangi so prodajo prehiteli Porscheja 911. Med vodilno peterico evropskih držav z največ prodanimi Mustangi v letu 2017 so Nemčija, Velika Britanija, Francija, Belgija in Švedska.

Novega Mustanga je Ford predstavil kot najboljšega doslej, z izrazitejšim športnim videzom in bogatejšo notranjo opremo, z materiali mehkimi na otip in 12-palčno digitalno instrumentno ploščo. V ponudbi motorjev je izpopolnjeni Fordov 5,0-litrski motor V8 s 450 KM in 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki jamči pospešek od 0 do 100 km/h v 4,3 sekunde, s porabo goriva 12,1 l/100 km in emisijami CO2 270 g/km.V ponudbi je tudi šeststopenjski ročni menjalnik opremljen z novo Fordovo novo tehnologijo, ki za uglajeno in hitro prestavljanje v nižjo prestavo s hitrim odpiranjem dušilne lopute (‘med-plin’ oziroma ‘blip’, kot temu pravijo Američani) število vrtljajev zmogljivega motorja uskladi z izbrano prestavo.

Med naprednimi tehnologijami je tudi prilagodljivo vzmetenje MagneRide, možnost izbire voznih načinov in novi športni izpušni sistem z aktivnim ventilom, ki prinaša tudi inovativni ‘dobrososedski’ (Good Neighbour) način za zgodnje jutranje in pozne nočne vožnje. Med novimi asistenčnimi tehnologijami za voznika sta tudi pomoč za preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev in pomoč za ohranjanje voznega pasu.

2019 Ford Mustang Bullitt

Ford je v počastitev 50-letnice legendarnega filma Warner Bros letos predstavil tudi novo posebno istoimensko različico: Ford Mustang Bullitt, z izboljšanim 5,0-litrskim motorjem V8. Zanimivo je tudi to, da je zdajšnja šesta generacija priljubljena tudi na Facebooku, kjer ima več všečkov kot katerikoli drugi model avtomobila.