Alfa Romeo, 110 let po ustanovitvi, obnavlja svoj mit z vrnitvijo k izvoru in oživlja eno od legend, ki predstavlja tudi mejnik v dosedanji zgodovini: Giulia GTA. Nova Giulia GTA je tehnično in konceptualno navdihnjena z legendarno Giulio GTA iz leta 1965: “Gran Turismo Alleggerita”. Razvila jo je Autodelta, na osnovi Giulie Sprint GT, ki se lahko pohvali s športnimi uspehi po vsem svetu.

Giulia GTA je nastala na osnovi Giulie Quadrifoglio. Pod prednjim pokrovom je izboljšana različica motorja Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo s 540 KM. S povečano uporabo ultralahkih materialov je GTA za 100 kilogramov lažja od Giulie Quadrifoglio. Ponaša se z izjemnim razmerjem med maso in močjo 2,82 kg / HP, kar je najboljši dosežek v razredu. Z novimi specifičnimi tehničnimi rešitvami je izboljšana aerodinamika vozila, nastavitev in upravljanje.

V središču pozornosti je tudi znana različica GTAm, skrajna različica GTA, za katero sta značilna radikalna športna sedeža, varnostna kletka in 6-točkovni pas, 100% cestna različica “street legal”. Alfa Romeo začenjal zbirati rezervacije za modela GTA in GTAm, ki sta na voljo v omejeni seriji 500 overjenih in oštevilčenih izvedenk. Za srečne kupce je Alfa Romeo razvil tudi posebno ekskluzivno uporabniško izkušnjo, s prodajnim postopkom »ena na ena« in namenskim paketom izkušenj./BL/