Priznanje vplivne britanske avtomobilistične revije What Car? prihaja v letu, ko Alfa Romeo praznuje 100 let ikoničnega Quadrifoglia, simbola, ki že stoletje označuje dirkalne avtomobile Alfa Romeo. Quadrifoglio je postal del zgodovine Alfe Romeo ob veliki zmagi v Targa Florio leta 1923. To je bila velika zmaga, ki je znamko izstrelila na Olimp proizvajalcev športnih avtomobilov. Od takrat je Quadrifoglio sinonim športnih avtomobilov znamke Alfa Romeo.

Ob letošnji stoletnici tega zgodovinskega logotipa je bila za to priložnost je bila pripravljena posebna “corsa” različica , ki ima na pokrovu motorja avtomobila narisan poseben talisman za srečo v obliki štiriperesne deteljice.

 

Steve Huntingford, urednik revije What Car?, je pohvalil Giulio Quadrifoglio: “Medtem ko nekateri visoko zmogljivi avtomobili iščejo ravnotežje med zmogljivostjo, stroški obratovanja in praktičnostjo, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio brez sramu išče predvsem eno: nasmeh na vsak kilometer, ki ga ustvarja predvsem  A 2,9-litrski motor V6, ki zagotavlja opojen zvok, zlasti v načinu Race. Vodljivost Giulie Quadrifoglio je nekaj edinstvenega z vidika presenetljive okretnosti in naravnega ravnovesja, kar omogoča samozavestno raziskovanje skrajnih meja ˝zmogljivosti˝.