Jaguar je ponoči z globalno medijsko premiero v neposrednem prenosu iz avstrijskega Gradca, odkril novi I-Pace. Čeprav je bil oblikovan in zasnovan v Veliki Britaniji, ga bodo izdelovali v sodelovanju z Magna Steyr v Gradcu. I-Pace se pridružuje rastoči družini športnih terencev Jaguar, modelu E-Pace pred dnevi predstavljenem tudi v Sloveniji in večkrat nagrajenem F-Pace.

Jaguar je izkoristil minulo dirko FIA Formule E na dirkališču Autódromo Hermanos Rodríguez E-Prix v Mexico Cityu, da je novi I-PACE  postavil na dirkališko progo ob bok obema neposrednima tekmecema Tesli Model X 75D in 100D v izzivalnem preizkusu pospeševanja in zaviranja od 0mph-60mph-0mph(0–100km/h–0). V Jaguarju je sedel uradni voznik Mitch Evans, Panasonic Jaguar Racing, v obeh Modelih Tesla pa Tony Kanaan, nekdanji prvak IndyCar Series.

Jaguar I-PACE z litij-ionsko baterijo 90 kWh se odziva z zmogljivostmi športnega avtomobila, s pospeškom 0-100 km/h v 4,8 s in uradno zagotavlja doseg 480 kilometrov po WLTP ciklu. Baterijo je mogoče napolniti do 80% v 40 minutah(100kW DC). Novi Jaguar I-PACE želi na najbolj idealen način zadovoljiti zahteve kupcev po različni, vsakodnevni, brezskrbni uporabi električnega vozila. Jaguar bo novi I-PACE predstavil prihodnji torek na bližnjem salonu avtomobilov v Ženevi. V Veliki Britaniji je že naprodaj s ceno 63.495 GBP oziroma 70.960 EUR.