Jeep Grand Cherokee Trackhawk te dni pod reflektorji salona v New Yorku(14-23 aprila) odkriva nov vrh prestižnega športnega terenca, s 717 KM najzmogljivejšega na svetu. Predstavlja se z izrazitim videzom »racing«, širšimi zračnimi režami, športnimi pragovi, spojlerjem, prilagodljivimi blažilniki Bilstein, 20-palčnimi platišči in zavornimi diski Brembo 40 in 38 cm, ki lahko ogromni Cherokee Trackhawk ustavijo do 35 m.

 

Jeep Grand Cherokee Trackhawk 03

 

Luksuzna notranjost v vrhunskem usnju in z elementi iz ogljikovih vlaken na armaturni plošči, s športno instrumentno ploščo in številčnico do 320 km/h ter osrednjim zaslonom multimedijskega sistema Uconnect, z informacijami, ki se jih lahko prenese na SD kartico in mirno ogleda doma.

 

Jeep Grand Cherokee Trackhawk 15

 

Pod agresivnim prednjim pokrovom motorja je vgrajen 6,2-litrski osemvaljnik V8 s 717 KM in navorom 874 Nm, ki jamči pospešek od 0 do 100 km/h v 3,5 s in na ameriških četrt milje 11,4 s, z najvišjo hitrostjo 290 km/h. Motor upravlja 8-stopenjski TorqueFlite natančno programiran visokim zmogljivostim različice Cherokee Trackhawk. Z nastavitvami Select-Track so na izbiro različni programi štirikolesnega pogona: Auto, Sport, Track, Tow in Snow. Jeep Grand Cherokee Trackhawk gre najprej na severnoameriški trg in Kanado, ni pa še znano kdaj oziroma ali sploh bo na voljo tudi evropskim kupcem.