Kia EV9 se razkriva kot SUV z jasnimi, kvadratnimi oblikami, z različnimi oblikovalskimi elementi, ki razvijajo slogovni jezik korejske hiše. Zasnovan v skladu z načeli filozofije znamke “Opposites United”(združenih nasprotij), odkriva sprednji del, kjer izstopa povsem nova maska z navpično obliko žarometov, sestavljenih iz kvadratnih LED diod, obkroženih z dnevnimi lučmi. Slednji so sestavljeni iz treh različnih segmentov, ki potekajo navpično in vodoravno ter segajo nad blatnik in na sprednji odbijač. Hiša je vključevala tudi novo LED tehnologijo, imenovano Star Map.

Z bočne strani so opazni kolesni loki z geometrijsko zasnovo in ročaji, poravnani s karoserijo. Posebnost predstavlja strešna linija Kie EV9, ki je tako kot pri terenskih vozilih vodoravna. Ta element pa je v nasprotju z zadnjim steklom, ki ima poševno obliko.

 

Kia EV9 temelji na električni globalni modularni platformi (E-GMP) z dolgo medosno razdaljo in ravnim dnom, kar jamči veliko prostora v vozilu. Kia ne razkriva še zunanjih mer novega EV9 (predvideva se blizu 5 metrov), vendar je v potniškem prostoru mogoče namestiti tri vrste sedežev, z možnostjo prevoza do 7 oseb.

Kia, ki je na voljo v konfiguracijah s šestimi in sedmimi sedeži, je med razvojnimi stopnjami zbrala povratne informacije različnih družin in uporabnikov, da bi izbrala najboljše konfiguracije sedežev in funkcije, ki ponujajo prostor, udobje in tehnologijo vsem potnikom, ne da bi se osredotočali predvsem na voznika.

 

Potniki, ki sedijo v prvi in ​​drugi vrsti sedežev, lahko nagnejo naslonjala, da se sprostijo in spočijejo. Poleg tega je mogoče sedeže v drugi vrsti enostavno zasukati za 180 stopinj, kar olajša interakcijo s potniki v tretji vrsti. Ti sedeži so opremljeni z držali za skodelice in vtičnicami za polnjenje pametnih telefonov.

Armaturna plošča Kie EV9 ima nekaj fizičnih tipk, z instrumenti, sestavljenimi iz dveh 12,3-palčnih zaslonov na dotik in 5-palčnega segmentnega zaslona, ​​ki je odgovoren za nadzor “klime”. Veliko pozornosti so namenili tudi funkcionalnosti s številnimi predali za shranjevanje, med katerimi je eden od njih še posebno velik.