Novi EV6, kot prvo namensko električno vozilo, jamči hitro polnjenje, dostop do razširjene mreže polnilnic, dolg doseg in največjo prostornost v svojem razredu. Uporaben je lahko tudi kot prenosni baterijski sklop za polnjenje električnih naprav ali drugih električnih vozil. Kia EV6 je nastal na Kiini novi E-GMP platformi namenjeni električnim vozilom. To omogoča številne prednosti v primerjavi s predelavami obstoječih platform, namenjenih motorjem z notranjim izgorevanjem. Korejci zagotavljajo, da je EV6 prvi na svetu z vidika večnapetostnega hitrega polnjenja, ki voznikom zagotavlja dostop do bolj razvejane polnilne infrastrukture. Sistem je kompatibilen z 800-voltnim zelo hitrim polnjenjem in bolj običajnim 400-voltnim polnjenjem, kar pomeni, da ne potrebuje posebnih adapterjev ali dodatnega polnilca v vozilu.

Zelo hitro polnjenje z napetostjo 800V na hitrih polnilnicah omogoča polnjenje baterije EV6 z 10% na 80% zmogljivosti v zgolj 18 minutah, če se polni z največjo močjo 239 kW. Če se polni z bolj običajno 400-voltno napetostjo, EV6 uporablja elektro motor in pretvornik za pretvarjanje 400-voltnega toka v 800 V, da lahko napolni baterijo pri največji moči. Z enim polnjenjem se hvali z dosegom 528 kilometrov. To je primerljivo z razdaljo med Ženevo in Parizom. Dolg doseg zmanjšuje ovire pri nakupu električnega vozila. EV6 s 4-kolesnim pogonom pa ima  s 506 km za spoznanje krajši doseg.

EV6 lahko računa na sodobno infrastrukturo Ionity in DCS. Kot solastnik evropske polnilne mreže Ionity, EV6 s storitvijo Kia Charge omogoča polnjenje po nižjih cenah in dostop do več kot 400 polnilnic v 24 evropskih državah. Mreža Ionity uporablja vodilni evropski polnilni standard CCS (Combined Charging System) in jo napaja 100% obnovljiva energija, kar pomeni, da se vozniki EV6 prevažajo brez izpustov in ogljično nevtralno. Kia Charge omogoča lastnikom EV6 dodaten dostop in POI vodenje do približno 205.000 polnilnih mest po Evropi, vključno z AC in DC priključki. Aplikacija Kia Charge nudi povezavo med operaterji polnilnic in Kio ter ponudniki storitev mobilnosti, ki upravljajo z naročninami in plačili v treh paketih članstva, odvisno od potreb strank.