Final Edition bo zaključna serija vsega 700 primerkov legendarnega terenca, ki bodo namenjeni izključno japonskemu trgu. Pajero je nastal leta 1982 in se je razvijal vse do danes ter se dokazoval na najtežjih terenskih preizkušnjah, kot z vsakdanjo uporabo v urbanem okolju. V zgodovino se je vpisal kot terenec, ki lahko povsem varno in zanesljivo zapusti asfalt in sprejme tudi največje izzive.

Z omejeno serijo Final Edition četrte generacije se Pajero poslavlja. Mitsubishi se je odločil samo za domači, japonski trg. 700 primerkov z oznako Final Edition bo predstavljalo vrh evolucije tega modela. Na voljo bo samo štirivaljni 3,2-litrski turbodizel 190 KM v kombinaciji 5-stopenjskim samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom Super-Select 4WD II.

Z estetskega vidika bo prepoznaven po posebni grafiki, oštevilčenih logotipih in strešnih nosilcih. Najzahtevnejši si bodo lahko omislili poseben kit z učinkovitejšimi brisalci, kromiranim zunanjim pokrovom rezervnega kolesa zadaj in zadnji spojler. V notranjosti so prevleke iz usnja v črni in bež barvi, električno nastavljanje sedežev, strešno okno, osvetljena stopnica in številni dodatki za kratkočasenje in udobje na daljših potovanjih. Cena trenutno še ni znana.