Nissan LEAF, ki je bil javnosti predstavljen septembra 2017, je električno vozilo z najhitreje rastočo prodajo v Evropi. Napredna tehnologija popolnoma električnega vozila Nissan LEAF in vrhunska vozna dinamika sta naleteli na odličen odziv in številna priznanja z vseh strani.

Priznanje je med drugimi prejel tudi od avtomobilističnega portala What Car? Med drugimi odmevnejšimi priznanji so: najboljši električni avtomobil v Združenem kraljestvu, trofeja MAAF v kategoriji kompaktnih vozil v Franciji ter priznanje za zeleno vozilo leta združenja Menedžer Floty na Poljskem, DiarioMotor.com v Španiji, nagrada Motor Electric Award v Italiji

Prejel je tudi švedsko nagrado za najbolj okolju prijazno vozilo leta 2018 Miljöbästa Bil, kar je zgolj dodatna potrditev, da je privlačen tako za zasebne kot poslovne uporabnike, obenem pa ima dolg doseg, vključuje napredno tehnologijo, je cenovno dosegljiv in uporablja pametne rešitve skladiščenja energije.

Nissan Leaf je doslej prepričal tudi veliko novih uporabnikov, saj je kar 70 % vseh novih lastnikov Nissana LEAF presedlalo z vozila z motorjem na notranje zgorevanje na električno vozilo. Po vsej Evropi so v prvih osmih mesecih leta 2018 prodali 43.000 vozil Nissan LEAF, s čimer je postal najbolje prodajano električno vozilo na vsej celini.