Nissan je na 46.tokijskem salonu avtomobilov razkril koncept električnega mestnega vozila Arya. Vgrajena ima dva električna motorja, ki omogočata zmogljive pospeške in opremljen z  nagrajeno tehnologijo sistemov za pomoč pri vožnji. Videz vozila dolgega 4,60 in širokega 1,93 m pa opozarja na celovito prenovo dizajna in filozofije znamke.

Ariya ponuja prostoren in prestižen potniški prostor z visokotehnološko opremo, s karoserijo, značilno za neoporečno in čisto naravo električnih avtomobilov. Vključuje vizijo Nissanove inteligentne mobilnosti pri osebnem prevozu in sicer na področju, kjer bosta elektrifikacija in inteligenca vozila ponujala neokrnjene in prilagodljive potovalne izkušnje brez nezgod in škodljivih izpustov – odkrivajo uradni viri.

Arya parkirana doma ali v službi podpira tehnologijo imenovano Nissan Energy, ki jamči priključitev na energetske sisteme za polnjenje akumulatorskega sklopa električnega vozila, napajanje gospodinjstev in podjetij ali celo prodajo energije nazaj v električno omrežje. Sistem Nissan Energy omogoča celoten izkoristek zmogljivosti konceptnega vozila Ariya z razširitvijo njegove uporabe od same vožnje do vključitve vseh življenjskih vidikov.