Toyota z novo Corollo Trek, robustnega videza, 20 mm višjo oddaljenostjo od tal, 17-palčnimi platišči in podloženim dnom sprednjega in zadnjega dela vozila, odgovarja na čedalje bolj priljubljen trend križancev segmenta C. Trek zunanjost poudarja še satasta maska motorja, zatemnjena zadnja stekla, meglenke in sprednje luči LED. V notranjosti jo zaznamujejo 7-palčni multimedijski zaslon TFT, dvobarvni sedeži in leseni dekorativni elementi. Pragovi vrat in prtljažnika so okrašeni z logotipom Trek.

Corolla TREK si je mogoče omosliti le v karavanski različici Touring Sports. Izbira pogonskih agregatov se začenja pri 1,2-turbo bencinskem motorju in nadaljuje z 1,8-litrskim in 2,0-litrskim samopolnilnim hibridnim pogonskim sklopom. 

Nova Corolla TREK ponuja v bogati serijski opremi zadnjo različico varnostnega sistema Toyota Safety Sense s preprečevanjem trka z zaznavanjem kolesarjev podnevi in zaznavanjem pešcev podnevi in ponoči, prilagodljivi tempomat s samodejno funkcijo Start/Stop, sistem za ohranjanje voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov in samodejno prilagajanje snopa luči. Poleg tega je opremljena s sodobnim 7-palčnim multimedijskim zaslonom. Toyota TREK se je v javnosti prvič pojavila na septembrski La Vuelti – kolesarski dirki po Španiji, ki spada v elitno skupino treh največjih etapnih kolesarskih dirk na svetu.