Opel bo s povsem novo, šesto generacijo Corse prvič ponudil tudi električno različico z dosegom 330 kilometrov (WLTP , začasni podatki). Za končni preboj v svet električne mobilnosti je Opel izbral svoj Corso, dosedaj absolutno prodajno uspešnico.

Od svetovne premiere leta 1982 so jih izdelali že več kot 13,6 milijona. In če je do zdaj spravila za volan milijone ljudi, jim bo zdaj odprla še vrata v električno prihodnost brez emisij. Naročila za Corso šeste generacije bodo začeli sprejemati že čez nekaj tednov, najprej za Corso-e, nato pa še za različice z dizelskim in bencinskim motorjem.

Nova Corsa-e z dosegom 330 km po ciklu WLTP1 omogoča brezskrbno vsakodnevno uporabo. 50-kWh baterijo je mogoče napolniti do 80 odstotkov celotne kapacitete v samo 30 minutah. Corso-e bo mogoče napolniti – prek kabla, zasebne polnilne postaje ali hitre polnilnice. Za baterijo velja osemletna garancija. Za optimalno izbiro časa in stroškov polnjenja je možno napolnjenost kadarkoli preveriti z aplikacijo ‘myOpel’.

Voznik lahko doseg prilagaja z izbiro enega od treh voznih načinov – Normal, Eco in Sport. Športni način poveča odzivnost in vozno dinamiko, doseg pa se sorazmerno zmanjša. Corsa-e v načinu Eco zagotavlja največji doseg in kot zagotavljajo pri Oplu, komaj opazno vpliva na udobje.

Corsa-e z največjo močjo 100 kW (136 KM) in v hipu dosegljivim največjim navorom 260 Nm požene z mesta do 50 km/h v samo 2,8 sekunde , od 0 do 100 km/h pa pospeši v 8,1 sekunde. Z dolžino 4,06 je kupejevska strešna linija je brez izgube prostora za glave 48 mm nižja kot pri predhodnici. Voznik sedi 28 mm nižje. Nižje težišče pozitivno vpliva na vodenje in vozno dinamiko, vodenje je odzivno in dinamično za še več zabave za volanom. Sodobno notranjost s povsem digitaliziranim kokpitom je možno nadgraditi z usnjenim oblazinjenjem sedežev. V Corsi so prvič na voljo tudi tehnologije in asistenčni sistemi, ki jih prihajajo iz višjih razredov. Med najzanimivejšimi možnostmi so prilagodljivi IntelliLux LED® matrični žarometi brez bleščanja, ki jih je Opel kot prvi ponudil v segmentu majhnih avtomobilov.

Popolno povezanost jamčijo sistem Multimedia Navi s 7-palčnim barvnim zaslonom na dotik in sistem iz vrha ponudbe Multimedia Navi Pro z 10,0-palčnim barvnim zaslonom na dotik Koristne funkcije, kot so ‘Live Navigation’ s sprotnimi informacijami o prometu ter neposredna povezava za SOS klic in asistenčni klic pomoči na cesti v primeru okvare, zagotavljajo dodatno brezskrbnost tako vozniku kot sopotnikom.