Nova SEAT Ibiza pravkar predstavljena v Barceloni, odkriva revolucionarne estetske, tehnološke in mehanske rešitve. Globalni javnosti se bo predstavila že čez dober mesec na salonu v Ženevi. Peta generacija najpopularnejšega španskega avtomobila predstavlja prvič novo modularno platformo MQB, ki bo osnova vsem bodočim malim modelom skupine Volkswagen, najprej pa modelu Polo. Z novo platformo se spreminjajo tako zunanja kot notranja razmerja. S 4,04 m dolžine je za 2 mm krajša in z višino 1,44 m za 1mm nižja, zato pa je z 1,78 m za 8,7 cm širša.

 

Seat Ibiza 09

 

Nova razmerja, z medosno razdaljo 2,56 m so predvsem v prid večji notranjosti, kar pomeni dodatnih 35 mm za noge tistih, ki sedijo zadaj, 24 mm nad glavo spredaj in 17 mm zadaj. Tudi sedalni del je širši za 42 mm. Več prostora ponuja prtljažnik,zdaj z nižjim spodnjim robom. Meri 355 litrov, 63 litrov več kot prej. Bogat nabor povezljivih tehnologij v notranjosti z osrednjim 8-palčnim zaslonom podpirajo številne aplikacije, kot MirrorLink, Apple CarPlay in Android Auto. Na voljo je tudi brezžični modul za povezavo telefona z internetom, v dodatni opremi je med ostalim na izbiro audio sistem moči 300 W, z 8 kanali in digitalnim radijskim signalom.

 

 

Seat Ibiza 08

 

Raznolika paleta bencinskih in dizelskih motorjev omogoča izbiro med tremi bencinskimi: 1,0 TSI 95 KM in 115 KM in štirivaljnim 1,5 TSI 150 KM. Dizelski 1,6 TDI bo na izbiro v treh različicah 80, 95 in 115 KM. Omisliti pa si bo moč tudi trivaljno različico 1,0 TSI 90 KM na metan. Ob 5-stopenjskem in 6-stopenjskem ročnem menjalniku bo za doplačilo tudi 7-stopenjski DSG. Trem serijskim linijam opreme se pridružuje tudi novi Xcellence, ki bo na vrhu ponudbe s športnim FR. Novi varnostni in pomožni sistemi prinašajo LED luči, prilagodljivi tempomat, Front Assist, Traffic Jam Assist ter novo generacijo parkirnih senzorjev in funkcijo keyless entry – vstopanje brez ključa.