Popolnoma nova Toyota GR Supra, peta generacija legendarnega športnega kupeja te japonske avtomobilske znamke in prvi globalni GR model izdelan v Toyota Gazoo Racinag, se je včeraj predstavila svetovni javnosti ob odprtju  salona NAIAS 2019 v Detroitu. Nova Toyota Supra je bila zasnovana kot športni avto v najčistejši obliki, brez kompromisov na račun voznega udobja.

3,0-litrski motor z dvojnim turbopolnilnikom zmore 340 KM in 500 Nm navora. V povezavi z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom se ponaša z značilno tekočim in zmogljivim pospeševanjem v celotnem spektru vrtljajev motorja.

TOYOTA GAZOO Racing je še dodatno izboljšal zmogljivosti motorja z intenzivnim izpopolnjevanjem razvojnega koncepta na znameniti Nürburgring Nordschleife in okoliških cestah v Nemčiji, da bi dosegli čimboljše rezultate glede vodljivosti, stabilnosti in ugodja v vožnji. Nadaljnje obsežno testiranje je bilo opravljeno na cestah po svetu. Izdelovali jo bodo v tovarni v avstrijskem Gradcu.Prvi kupci bodo lahko sedli v novo Supro pozno poleti 2019.