Strokovna žirija 24 novinarjev in založnikov, ki pokrivajo področje lahkih gospodarskih vozil LCV, je razglasilo novi popolnoma električni Opel Vivaro-e za Mednarodni dostavnik leta 2021 (IVOTY). Po modelu Combo leta 2019 je Vivaro-e že drugi zmagovalec pri Oplu z nagrado IVOTY. Naslednje leto se bosta novemu električnemu Vivaru pridružila prav tako električni »e«-različici modelov Combo in Movano.

Novi Vivaro-e je na voljo v treh dolžinah in številnih različicah karoserije. Poslovnim uporabnikom omogoča izbiro brezkompromisne mobilnosti brez emisij – daleč čez “zadnji kilometer”. Na izbiro sta glede na preskusni cikel WLTP tudi dve velikosti litij-ionske baterije: 75 kWh za doseg do 330 kilometrov ali 50 kWh z dosegom do 230 km, oba glede na preskusni cikel WLTP.

Vivaro-e je postavljen na platformo skupine PSA EMP2 z izjemno široko paleto sistemov za pomoč vozniku, kar naj bi prepoznala prepoznala tudi žirija IVOTY, zagotavljajo pri Oplu.Vivaro-e ima poleg projekcijskega zaslona še sistem pomoči za ohranjanje voznega pasu, razširjeno prepoznavanje prometnih znakov, opozarjanje v primeru utrujenosti in ob morebitnem čelnem trku ter samodejno zaviranje v sili.