Nova Ibiza, ki se z osveženim dizajnom predstavlja te dni pri nas, zdaj kot del serijske oreme vključuje žaromete s 100 % tehnologijo LED za boljšo vidljivost ob manjši porabi energije, ročno izpisano ime modela v reliefni pisavi in novi logotip SEAT v dvobarvni kromirani izvedbi. Notranjost vozila se predstavlja s sodobnim, digitalnim dizajnom, z osvetljenimi šobami za zrak in infotainment sistemi z večjim zaslonom, ki je zaradi boljše ergonomije postavljen višje. Potniški prostor poživlja povsem nova, oblazinjena armaturna plošča in ergonomsko nov, večfunkcijski volan v usnju napa.

Povezljivost na višji ravni prispevata aplikaciji SEAT CONNECT, z brezžičnim dostopom do CarPlay in Android Auto se želi nova SEAT Ibiza pridružiti vozilom digitalne dobe. Uporabniki lahko zdaj nove, v povprečju za 20% večje, 9,2-palčne infotainment sisteme, glede na prejšnjo generacijo upravljajo v naravnem jeziku s pomočjo aktivacijske fraze »Hola Hola«.Novi asistenčni sistemi, kot sta Travel Assist in Side Assist, omogočaja še bolj intuitivno in varno vožnjo. Najnovejši varnostni sistemi nove SEAT Ibize ponujajo tudi polavtonomno vožnjo pri vseh hitrostih. Tu so tudi asistence Lane Assist za ohranjanje smeri na voznem pasu, Side Assist za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu, Traffic Sign Recognition za prepoznavanje prometnih znakov in Light Assist za avtomatski vklop/izklop dolgih luči.

Na slovenskem trgu je Ibiza na izbiro s štirimi različnimi pogonskimi sklopi od 59 do 81 kW (od 80 do 110 KM), z bencinskim motorjem in motorjem na stisnjen zemeljski plin.Z linijami serijske opreme Reference, Style in FR se želi še bolj prilagoditi okusu kupca. Začetna cena je 11.999 evrov.

SEAT je vse od začetka proizvodnje leta 1984 prodal že skoraj šest milijonov vozil, s posodobljeno peto generacijo pa naj bi se to število izdatno povečalo. Prenovljena Ibiza je v celoti ustvarjena v Barceloni na sedežu znamke v Martorellu.

Osvežena in posodobljena se pri nas predstavlja tudi Arona, ki želi še posebno z linijo opreme XPERIENCE posodobiti zunanjost in značaj mestnega SUV-ja. Tudi notranjost Arone odkriva sodoben, digitalen dizajn z novo zasnovanimi in osvetljenimi šobami za zrak ter infotainment sistemi z večjim zaslonom. Povezljivost vključuje aplikacijo SEAT CONNECT, z brezžičnim dostopom do aplikacij CarPlay in Android Auto ter glasovno upravljanje »Hola Hola«, podobno kot pri Ibizi.

Nova SEAT Arona prav tako prihaja z novimi asistenčnimi sistemi, predvsem s Travel Assist, in nadgrajenimi sistemi, kot je Side Assist, za bolj intuitivno in varno vožnjo. Izbira med tremi bencinskimi motorji sega od obeh enolitrskih trivaljnikov TSI z 81 kW/110 KM s 6-stopenjskim ročnim in 7-stopenjskim DSG, preko močnejšega 1,5 TSI s 110 kW/150 KM, do 1,5-litrskega TGI 66 kW/90 KM s 7-stopenjskim DSG. Notranjo serijsko opremo je moč izbirati preko paketov Style, FR in povsem novim XPERIENCE. Cene se začenjajo že od 16.499 EUR.