Prenovljena serija z vrha bavarske ponudbe predstavlja dodatno vzpodbudo v tem prestižnem segmentu. Novi BMW serije 8 Coupé, novi BMW serije 8 Cabrio in novi BMW serije 8 Gran Coupé se predstavlja z vidnimi oblikovnimi spremembami zunanjosti in podrobnimi izboljšavami notranje opreme. Poleg estetskih izboljšav je prav tako, če ne še bolj pomemben tudi poudarek na lastnostih delovanja, elegantnem videzu in ekskluzivnem značaju v kombinaciji z optimizirano povezljivostjo. Novi BMW serije 8 napoveduje nadaljevanje trenutne ofenzive modelov znamke v segmentu luksuznih avtomobilov. Temu sledi nova, omejena izdaja modela THE 8 X JEFF KOONS.

 

 

Oblikovno osvežitev zunanjosti in notranjosti je opazna številnih novih podrobnostih nove tako elegantne kot športne serije, predvsem s preoblikovanim prednjim delom, ki prispeva največ svežine. Poleg tega so vse različice modela novega BMW serije 8 Coupé, novega BMW serije 8 Cabrio in novega BMW serije 8 Gran Coupé serijsko opremljene s športnim paketom M. Večje udobje delovanja in povezljivost omogoča povečan 12,3-palčni nadzorni zaslon za sistem BMW iDrive. Izrazit poudarek zunanjosti nove športne serije BMW 8 prispevata tudi značilni osveženi ”ledvički”, ki sta standardni za vse modele, tako kot v tem primeru usnjeno oblazinjenje notranjosti BMW Individual Merino.

M usnjen volan z večfunkcijskimi gumbi in prestavnimi lopaticami za ročno izbiro prestav 8-stopenjskega menjalnika Steptronic Sport je zdaj serijsko v vseh novih modelih BMW serije 8. V BMW M850i ​​xDrive Coupé, BMW M850i ​​xDrive Cabrio in BMW M850i ​​xDrive Gran Coupé je M usnjen volanski obroč opremljen s posebnim dizajnom sredinskih naper skupaj z okrasnimi šivi v barvah BMW M GmbH. Široka konzola, ki se dviga proti armaturni plošči spredaj in jasno ločuje prostore za voznika in sovoznika, pomaga ustvariti izjemno športno vzdušje. Bogata je tudi izbira standardnih in opcijskih sistemov za avtomatizirano vožnjo in parkiranje.