Stormtrak in Wolftrak z omejenim številom izdelanih vozil nadgrajujeta slog in zmogljivost večkrat nagrajenega Rangerja, ki je lani postavil rekord z doseženim 34,9-odstotnim letnim tržnim deležem in je še dodatno utrdil svoj vodilni položaj kot najbolje prodajani pickup v Evropi. Nova modela Ranger Stormtrak in Wolftrak z omejenim številom izdelanih vozil bosta od letošnjega oktobra naprej na voljo v prodajnih salonih po vsej Evropi v pestrejši ponudbi različic Rangerja, v kateri so tudi osupljivi Ranger Raptor, z dirkalniki za reli navdihnjeni Ranger MS-RT in pred nedavnim napovedani Ranger kot šasija s kabino.

 

Wolftrak je brezkompromisen, robat pickup, zasnovan v skladu z zahtevami uporabnikov, ki morajo delati na prostem in želijo dominantno terensko zmogljivost, a ne na račun udobja in privlačnega videza. Wolftrak je izdelan za uporabnike, ki stavijo na zanesljivo terensko zmogljivost in drzno neposredno zunanjost. Temelji na različici Ranger XLT, poganja pa ga Fordov 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue s 170 KM. Kupci lahko izbirajo med 6-stopenjskim ročnim in 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Ekskluzivni Stormtrak zasnovan na vrhunski različici Rangerja Wildtrak, z obsežnejšim seznamom opreme in edinstvenimi okrasnimi elementi, bo na voljo v izvedbi z dvojno kabino (Double Cab) in veliko prostora na zadnjih sedežih ali s podaljšano kabino (Super Cab) z večjim prostorom za tovor. Poganjal ga bo Fordov motor iz vrha ponudbe: 2,0-litrski dizelski bi-turbo EcoBlue z 213 KM, ki za izjemno vlečno moč razvije 500 Nm navora. Serijski sistem štirikolesnega pogona z možnostjo vklopa in izklopa zagotavlja samozavestno terensko vožnjo, napredni 10-stopenjski samodejni menjalnik pa poskrbi za uglajeno in lahkotno vozno izkušnjo.