Škoda Enyaq Sportline iV je nova modelska različica z dolgo tradicijo te oznake modelov s športnim videzom in dinamičnimi voznimi lastnostmi, ki zdaj vstopa tudi v serijo novih, popolnoma električnih športnih terencev iz Mlade Boleslav. Nova izvedba s črnimi aplikacijami na karoseriji, velikimi aluminijastimi platišči in spuščenim športnim podvozjem ustvarja bolj samozavestno podobo novega modela, z vidnim poudarkom prav na dinamičnih voznih lastnostih.

Notranjost v specifičnem paketu Design Selection se loči po športnih sedežih z vgrajenimi vzglavniki, 3-krakem usnjenem večfunkcijskem športnem volanu in dekorativnih elementih s karbonskim videzom. Črno oblogo armaturne plošče, ki je iz sintetičnega usnja, krasijo sivi kontrastni šivi. Dizajnu celotne notranjosti so nenazadnje prilagojeni tudi predpražniki z obrobami športno sive barve.

Škoda odkriva tudi tri motorne izvedbe, ki bodo na voljo različici Enyaq iV Sportline: Enyaq iV 60 z močjo 132 kW z zadnjim pogonom, prav tako tudi Enyaq iV 80 z baterijo 82-kWh moči 150 kW in dosegom do več kot 520 kilometrov po kriterijih WLTP. Enyaq iV 80x z dvema elektromotorjema skupne moči 195 kW  štirikolesnim pogonom in dosegom 500 kilometrov je napovedana v letošnjem letu.