Land Cruiser ima med terenskimi vozili poseben status, ki temelji na 70-letni tradiciji in na več kot 10 milijonov prodanih primerkih v več kot 170 državah sveta. Ob upoštevanju bogate tradicije in brezkompromisnih terenskih karakteristik je nastal tudi novi Land Cruiser 300. Toyota zagotavlja, da z dodatno izboljšanimi terenskimi zmogljivostmi še dodatno utrjuje zanesljivost, trpežnost in robustnost legendarnega terenca. Land Cruiser je nastal na novi konstrukcijski osnovi platforme GA-F.

Toyota mu je namenila novi 3,5-litrski Twin-turbo V6 motor z 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom in 3,3-litrski dizelski motor. Oba ponujata, kot trdijo Japonci, vodilne vozne zmogljivosti v svojem razredu in se ponašata z boljšimi lastnostmi kot motorji V8. Novo je tudi vzmetenje, tako kot oblikovno nova zunanjost in notranjost vozila. Land Cruiser 300 je tudi prvo vozilo znamke Toyota, ki je opremljeno s posebnim multiterenskim monitorjem, ki vozniku omogoča pregled nad terenom in položajem koles. Ta sistem samodejno ocenjuje kakovost podlage in ji prilagaja način vožnje. Snovalci so imeli ves čas pred očmi terenske zmogljivosti. Zato je Land Cruiser ohranil dimenzije svojega predhodnika. Višina, širina, teža in dostopni koti so ostali tako rekoč nespremenjeni.

Občutni napredek je bil dosežen tudi na področju varnosti, kjer je od svojih predhodnikov podedoval konstrukcijsko robustnost, hkrati pa sofisticirani sistemi zagotavljajo varno vožnjo po najbolj zahtevnih terenih in v najbolj neprijaznih voznih razmerah. Vse različice so opremljene z drugo generacijo varnostnega paketa Toyota Safety Sense. Sistem za zaznavanje in preprečevanje trka zaznava pešce (podnevi in ponoči) in kolesarje (podnevi). Poleg tega ponuja možnost zaznavanja morebitnega trka na križiščih. Vozilo je opremljeno tudi z novo parkirno zavoro, ki zaznava ovire pred vozilom in za njim, ko speljuje s parkirnega mesta. Prodaja novega Land Cruiserja 300 se bo začela poleti 2021.