Osvežitev najbolj prodajanemu švedskemu modelu Volvo XC60 Edition 2021 prinaša serijo novosti.

Googlov operacijski sistem omogoča zdaj različne možnosti prilagajanja in celoten paket storitev, ki omogočajo dostop do e-pošte, tudi z glasovnimi ukazi, za uporabo navigatorja Google Maps in uživanje v vrsti posebnih aplikacij prenosljiv prek Googla Play. Vse te storitve so vključene v paket digitalnih storitev, ki je na voljo z naročnino.

Volvo XC60 s sistemi za pomoč vozniku (ADAS), poleg boljših radarjev, kamer in ultrazvočnih senzorjev, vključujejo zaznavanje drugih uporabnikov na cesti, samodejno zaviranje, preprečevanje trkov in pilot Asistenco, ki ohranja avto v voznem pasu, hkrati pa ohranja razdaljo do vozila spredaj. Rahli estetski popravki Volva XC60 so vidni na novi maski, preoblikovanih sprednjih odbijačih, novih barvah karoserije in alu platišča s prenovljeno zasnovo. Prvič se predstavljajo novi materiali, vključno s tkaninami brez uporabe živalskih kož.

V paleti motorjev naj ne bi bilo novost. Na izbiro naj bi bili motorji: 340 HP T6 Recharge, 405 HP T8 Polestar, bencinski različici B4 in B5 ter blago hibridni dizelski motorji B4 in B5.