Alfa Romeo Giulia GTA in ekstremna različica GTAm omejene serije sta uradno razprodani. Predvidenih 500 primerkov je že parkiranih v garažah 500-tih največjih ljubiteljev oziroma zbirateljev tega kultnega športnega modela po vsem svetu, ne samo v Italiji in Evropi. Vrednost visokozmogljivih Giulie GTA in GTAm bo odslej samo rastla. Alfa Romeo ju je poslala na trg ob praznovanju 110-letnice tovarne in kot poseben poklon legendarni Gulii GTA iz leta 1965 in takratne Squadra Corse Autodelta.

Pod kodo “Pošast” v razvojni fazi projekta je bila razvita in izpopolnjena na istem mestu kot Giulia leta 1965. In sicer v eksperimentalnem centru Balocco. Enako je bilo tudi število primerkov izdelanih leta 1965, potrebnih za pridobitev športne homologacije v skupini 2. Touring. Maso Giulie GTA so znižali skladno s kraticami (Gran Turismo Allegerita) na podoben način kot Autodelta leta 1965: kljuke vrat, steklo, platišča in karoserijo.

Alfa Romeo Giulia GTA je danes s s 540 KM, izjemnim pospeškom z mesta do 100 km/h v samo 3,6 sekunde in agresivnim videzom navdušila tudi oboževalce v tujini. Pravzaprav je šel del od 500 prodanih enot tudi v Avstralijo, Kitajsko in Japonsko.