Za francosko športno znamko ALPINE je bilo leto 2021 prodajno zelo uspešno, saj je dosegla 74% rast prodaje s skupno 2.659 prodanimi avtomobili. Skladno s svojimi ambicijami v letu 2022 uvaja novo serijo modela ALPINE 110 tudi na slovenskem trgu, kjer se je uradno predstavila že v mesecu marcu. Slovenski javnosti jo je pokazala minuli četrtek in petek, 5. in 6.maja. Prvi in zaenkrat edini prodajno-servisni center za Slovenijo, ASP Lesce, je obiskala mednarodna karavana Alpine Grand Opening Tour.

Kot poročajo je šlo za odmeven in uspešen dogodek, saj so opravili kar 76 testnih voženj z vozili Alpine. Po grobi oceni organizatorjev je bilo več kot 600 obiskovalcev. Te je še posebno pritegnil simulator vožnje Formule 1, ki je bil zaseden vse od začetka do konca dogodka. Veliko zanimanja je bilo sodeč po prodaji tudi za izdelke iz butika Alpine. Dogodek je obeležil tudi prihod petih povsem novih dirkalnikov Clio 5 Cup z napovedjo skorajšnje dirkalne sezone.

 

Glavna pozornost je bila namenjena trem različicam modela A110 z vgrajenim štirivaljnim 1,8-litrskim bencinskim motorjem s turbo polnilnikom in sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom znamke Getrag z dvema mokrima sklopkama. Alpine A110 je vstopni model v svet znamke Alpine, s podvozjem »Alpine« in motorjem z močjo 185 kW (252 KM). Nova Alpine A110 GT je športen kupe, ki v ponudbi predstavlja razred Grand Tourismo. Kombinacija motorja z močjo 221 kW (300 KM) in podvozja »Alpine« ponuja idealno zmes zmogljivosti in udobnosti.