Audi bo svetovni javnosti v San Franciscu premierno predstavil svoj prvi popolnoma električni SUV –  primeren tudi za vsakdanjo uporabo – s katerim potrjuje vstop v električno prihodnost brez emisij. Tehnologijo visoke napetosti za posebne užitke v vožnji izdaja izdaja svetlo siva maska motorja Singleframe. Novi električni SUV poganjata zmogljiva, tiha električna motorja ničelnih emisij CO2. Nova generacija quattro, z električnim štirikolesnim pogonom, jamči izvrstno oprijem in dinamiko vozila. V delčku sekunde omogoča tudi trajno prilagodljivo razporeditev navora med prednjo in zadnjo osjo.

Za športne karakteristike vozila je ključnega pomena je nizko, v osrednjem delu vozila nameščena baterija, ki jamči novemu vozilu dolg akcijski radij. Več kot 90 odstotkov energije Aude e-tron vrne samo preko pojemka motorja v kombinaciji z vgrajenim elektrohidravličnim nadzorom zavornega sistema. Audi je med prvimi, ki uporablja tak način električnega polnjenja vozila serijske proizvodnje.

Poleg novih tehnologij nudi e-tron velik notranji prostor in udobje značilno za Audi. Na osnovi visoko kakovostnih materialov in natančnosti izdelave, kot z zanesljivim dosegom polnjenja in inteligentnimi rešitvami, ostaja tudi z vidika električne mobilnosti na premium ravni.

Navigacija s programiranjem poti izbere primerno pot z zahtevanimi polnilnimi točkami, samodejnim zaračunavanjem polnjenja na polnilnicah, vse do daljinskega upravljanja preko telefona. Audi e-tron zagotavlja odlično povezljivost in visoko kakovost multimedijskih vsebin, navigacijo MMI plus in standarde LTE Advanced in Wi-Fi hotspot. Voznik ima na voljo tudi številne asistenčne sisteme iz hišne ponudbe.

Audi e-tron izdelujejo v sodobni tovarni Bruslju, tehnološko prav tako brez emisij CO2. Evropski kupci lahko računajo na novi e-tron proti koncu letošnjega leta. Začetna cena v Nemčiji je 79.900 evrov.