Audi odkriva povsem nova, električna modela, ki predstavljata vstopni prag v premijsko e-mobilnost kompaktnega segmenta. Z drugo digitalno premiero vsestranskega športnega oziroma mestnega terenca (SUV/CUV) se nadaljuje električna ofenziva znamke Audi.

Q4 e-tron in Q4 Sportback e-tron stavita na vsestransko, vsakodnevno uporabo, kot tudi na značilen dizajn e-tron, nove rešitve notranjega prostora in vrhunske digitalne tehnologije prikazovanja in povezovanja. Head-up zaslon tako imenovane razširjene resničnosti oziroma na povsem nov način povezovanja virtualnega in resničnega sveta.

Kot prva kompaktna, električna športna terenca znamke Audi sta opremljena z najsodobnejšimi funkcijami upravljanja in pomožnih varnostnih sistemov.Na voljo bodo tri pogonske različice vključno z modelom quattro z največjo močjo 220 kW (299 KM). Skupne značilnosti so vožnja brez lokalnih emisij in velik doseg. Čas polnjenja naj bi bil približno deset minut, da v idealnih pogojih (WLTP) prevozi približno 130 kilometrov. Udobnejše polnjenje omogoča storitev e-tron Charging Service. Različica Q4 e-tron s pogonom na zadnji par koles se hvali z dosegom do 520 kilometrov v ciklu WLTP.

Prodaja v Evropi bo stekla junija 2021, cene v Nemčiji pa se začnejo pri 41.900 EUR brez državne subvencije.