Audi po modelih e-tron Sportback in Q3 Sportback predstavlja svoj tretji CUV (Crossover Utility Vehicle). Q5 Sportback je dinamično zasnovan coupé, namenjen kupcem, ki se jim poleg ekspresivnega dizajna in tehničnih inovacij iščejo tudi športen značaj in funkcionalnost. Preprosto upravljanje in pregledni prikazi zagotavljajo sproščeno vožnjo. Suveren zunanji videz, kot ga označuje Audi, v slogu Q-modelov poudarjajo poleg osmerokotnega, enodelnega okvirja mreže hladilnika, med velikima stranskima odprtinama za zajemanje zraka tudi žarometi z markantno grafiko dnevnih luči v LED- oz. opcijsko v matrični LED-tehnologiji.

Strešna linija, ki se hitro spušča proti zadku z izrazito nagnjenim zadnjim steklom odkriva zadnje luči, ki so lahko opcijsko zasnovane v novi digitalni OLED-tehnologiji. V vsaki enoti luči so integrirane tri organske svetleče diode, ki so razdeljene na šest segmentov, ki svetijo izrazito homogeno. Krmiliti jih je mogoče individualno in prilagajati svetlobno grafiko. Audi pojasnjuje, da je lahko moč ob naročilu izbirati med tremi specifičnimi svetlobnimi grafikami zadnjih luči, pri čemer vsaka od njih vključuje dinamično svetlobno animacijo Coming Home/Leaving Home. Ob izbiri nastavitve “dynamic” v sistemu Audi drive select se aktivira še dodatna, športna svetlobna grafika. Kadar se mirujočemu vozilu od zadaj na manj kot dva metra približa drugo vozilo, zasvetijo vsi OLED-segmenti kot znak, da je bilo zaznano približevanje.

Zunanjost novega terenskega križanca (CUV) je na voljo v izvedbah “advanced” in “S line”, ki se razlikujeta po zasnovi mreže hladilnika z enodelnim okvirom, stranskih odprtinah za zajemanje zraka in predvsem po zadnjem odbijaču. Q5 Sportback je z dolžino 4,69 m za 7 mm daljši od osnovnega modela. Višina in širina sta enaki, prav tako količnik zračnega upora, ki meri 0,30.

Medosna razdalja 2,82 m zagotavlja v notranjosti vozila dovolj prostora. Potniška kabina z izvedbama opreme “design selection” in “S line” pa lahko dobi dodatno še izrazitejši pečat elegance oz. športnosti. Paket ambientne osvetlitve plus s premišljenimi svetlobnimi učinki v notranjosti poudarja za Audi značilno visoko kakovost izdelave. Prostornina prtljažnika meri 510 litrov, pri podrtih zadnjih sedežnih naslonjalih pa se poveča na 1.480 litrov (prtljaga naložena do stropa). Opcijsko je na voljo zadnja sedežna klop plus, ki je vzdolžno pomična in ima nastavljiv naklon naslonjal, kar omogoča povečati osnovno prostornino prtljažnika za vse do 60 litrov – torej na maksimalno 570 litrov.

Z 2,0-litrskim motorjem TDI z močjo 150 kW (204 KM) lahko vleče prikolico z maso do 2,4 t. Strešne letve so na voljo kot dodatna oprema. Varno vožnjo po strmih klancih navzdol in po razgibanem terenu zagotavlja asistenca za nadzorovani spust. Audi Q5 Sportback bo ob prihodu na evropski trg na voljo z zmogljivim 2,0-litrskim 4-valjnim dizelskim motorjem, ki razvije moč 150 kW (204 KM) in navor 400 Nm. Vgrajen je skupaj s 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko S tronic in pogonom quattro s tehnologijo ultra

Alternativno Audi ponuja podvozje z uravnavanimi blažilniki ali vsestransko in izrazito udobno zračno vzmetenje adaptive air suspension. Ponudba platišč za Q5 Sportback vključuje 21 različnih izvedb s premerom od 18 do 21 palcev. Audi za Q5 Sportback ponuja vrsto asistenčnih sistemov, ki so razdeljeni v tri pakete: prilagodljiva asistenca, prediktivna asistenca za učinkovitost in serijski Audi pre sense city pomaga preprečevati trčenja z udeleženci v prometu pred avtomobilom ali zmanjševati posledice trčenja. Na mednarodnih tržiščih je Q5 Sportback napovedan v prvi polovici leta 2021.