Španska Marca je objavila novico, ki so jo povzeli tudi britanski tabloidi, da je Cristiano Ronaldo kupil unikatni ‘one-off’ La Voiture Noire, ki ga je Bugatti premierno predstavil na letošnjem salonu avtomobilov. Čeprav gre za nepotrjene govorice, ki se križajo s prvotnimi, da naj bi najdražji avto na svetu že kupil Ferdinand Piech, se najnovejše povezane z Ronaldom zdijo še najverjetnejše.

Za Ronalda je 11 milijonov evrov, kolikor naj bi po govoricah odštel za unikatnega Bugattija ‘mala malca’. Bivši as Manchester Uniteda, Real Madrida in zdajšnji Juventusov zasluži najmanj toliko na mesec. S 96,19 milijonov evrov v letu 2018 je v vrhu Forbsove lestvice najbogatejših športnikov. V letošnjem letu, kot član ‘Stare dame’, bi znal svoje premoženje, ob upoštevanju klubske letne plače, ostalih prihodkov pokroviteljev in osebnih vlaganj, celo podvojiti. Vprašanje je samo, kako resen kupec je Ferdinand Piech, bivši prvi mož koncerna Volkswagen, kamor sodi prestižna znamka Bugatti. 79-letni Piech je nečak ustanovitelja in član ožje družine Porsche, ki naj bi imela 52 odstotni delež v koncernu Volkswagen. Sam naj bi imel v lasti 14%. Njegovo osebno premoženje je, prav tako po Forbsu, ocenjeno na preko milijardo evrov.

Če bo Ronaldu uspelo pripeljati v svojo garažo La Voiture Noire, kjer se bo pridružila dosedanjim vse prej kot nepomembnim primerkom njegove zbirke, kot so denimo: Mercedes C Class Sport Coupe, Rolls-Royce Phantom, Ferrari 599 GTO, Lamborghini Aventador LP700-4, Aston Martin DB9, McLaren MP4 12C and in Bentley Continental GTC Speed, bo po navedbah Marce in  tabloidov čakal vsaj še dve leti. Toliko potrebuje Bugatti, da dokonča unikatni model, ki naj bi po prvotnih navedbah v medijih, z vsemi dajatvami in opremo stal na cesti približno 16,7 milijona evrov.