CUPRA Formentor, prvi model razvit posebej za znamko CUPRA. Napovedan v jeseni se je predstavil šele zdaj. Zasnovan v Barceloni, izdelujejo ga v tovarni v Martorellu. CUPRA  z njim odpira vrata do novih kupcev, ki iščejo ekskluzivnost, inovativnost ter intuitivno in dinamično doživetje vožnje. CUPRA Formentor združuje terenske odlike SUV-jev s športnim značajem kompaktnih modelov in oblikovno zasnovo kupejev. Na voljo je tudi v svoji najzmogljivejši različici z močjo 228 kW (310 KM), menjalnikom DSG in štirikolesnim pogonom 4Drive. Ponudba obsega sedem različnih pogonskih sistemov, vključno z dvema visokozmogljivima priključnima hibridoma s skupno sistemsko močjo 180 kW (245 KM) in okrog 50 kilometri izključno električnega dosega. CUPRA Formentor je popolnoma povezano vozilo in ponuja najnaprednejše asistenčne sisteme. Cene najdemo v intervalu med vstopno različico CUPRA Formentor 1.5 TSI (110kW) 30.375€ in na vrhu z modelov CUPRA Formentor VZ 2.0 TSI (228kW) 42.676€. V letošnjem letu naj bi se za Formentorja odločilo 300 kupcev.

 

Novi CUPRA Leon prihaja tudi na slovenski trg kot visokozmogljiv priključni hibrid opremljen z visokozmogljivim priključnim hibridnim pogonom in se ponaša z optimalno uravnoteženostjo med dinamiko in učinkovitostjo. Predstavlja se s široko paleto zmogljivih motorjev z razponom moči od 180 kW (245 KM) do 228 kW (310 KM); vsi pogonski agregati so kombinirani z menjalnikom DSG in tehnologijo prestavljanja shift-by-wire. Tako petvratnemu modelu kot karavanskemu Sportstourer. Omogoča visoko raven individualizacije v kombinaciji različnih barv, izvedbah platišč in zasnove notranjosti ter avtomobil tako povsem prilagodijo individualnemu življenjskemu slogu. Cena:Bencinski motor 2.0 TSI 221kW (300KM) 7-stopenjski DSG  38.294 EUR, Hibrid 1.4 e-HYBRID 110kW (150KM) 6-stopenjski DSG  37.299 EUR.

Pri modelu CUPRA Leon je povezljivost zagotovljena tako znotraj kot tudi zunaj vozila – kupci tako vedno in povsod ostanejo na tekočem z vsemi ključnimi informacijami. Ponudba varnostne opreme vključuje najnaprednejše asistenčne sisteme, zato so prepričani, da je CUPRA Leon eden najbolj varnih avtomobilov, kar jih je znamka izdelala doslej. Nabor pogonskih sistemov vključuje 2,0-litrski bencinski motor TSI s 180 kW (245 KM), 221 kW (300 KM) in samo pri izvedbi Sportstourer s pogonom 4Drive – 228 kW (310 KM).

Nova CUPRA Ateca želi predstaviti novi recept za visokozmogljivi SUV z bolj odločni,m in samozavestnim videzom, ki se odraža tudi v izrazito športni notranjosti, ki ne zanemarja udobje. Širok nabor serijske opreme, vključno s školjkastimi sedeži, vozilu dodaja še večjo vrednost, medtem ko številne opcije ponujajo več možnosti za individualno prilagoditev. Novi 9,2-palčni infotainment sistem s kapacitivnim zaslonom popelje povezljivost na naslednjo raven; z njim je mogoč dostop do vsebin tako na pametnih napravah kot tudi na spletu.Novi varnostni in komfortni sistemi še dodatno prispevajo k zanesljivosti CUPRA Atece. Kombinacija 2,0-litrskega motorja TSI, 7-stopenjskega menjalnika z dvojno sklopko DSG ter tehnologij, kot sta štirikolesni pogon 4Drive in dinamično uravnavanje podvozja DCC, zagotavlja zmogljivost in dinamiko. Z bencinskim 2.0 TSI 221kW (300KM) in 7-stopenjskim DSG 4Drive je dosegljiva za 47.090 EUR.