Prelomen, čustven in ekspresiven – pravi oblikovalska ekipa, ki je z modelom CUPRA Tavascan ustvarila oblikovalski slog, namenjen novi generaciji ljubiteljev avtomobilov. V ospredje novega, ekspresivnega dizajna postavlja ljudi in vključuje osrednje elemente, ki poudarjajo novi slog. Viden je predvsem na primeru trojčka trikotnikov v žarometih in sprednjem delu, oblikovanem tako, da pritegne pogled, hkrati pa omogoča maksimalno zmogljivost in odlično aerodinamiko, kar poudarjajo oblikovalci.

Hkrati opozarjajo tudi na skulpturiran dizajn pokrova motorja v obliki črke V. Omeniti velja še zadnje luči s čustvenim, kot pravijo, dizajnom modela.poudarjajo čustveni dizajn modela. "Želimo, da avtomobil deluje živ. To po novem omogoča logotip znamke nameščen na sredino zadnjih luči, ki se v obliki svetlobnega pasu raztezajo čez celotni zadek. To predstavlja srce modela CUPRA Tavascan.

Novi pristop poudarja močno identiteto znamke CUPRA, pri kateri se prepletajo tehnološki pristopi in dizajn, ki ustvarjajo mogočen značaj in optimizirajo zmogljivost. Oblikovalci so vložili v novi Tavascan veliko truda, a rezultati so izjemni zaključuje vodja zunanjega oblikovanja pri znamki CUPRA.