Formentor je prvi model zasnovan posebej za znamko CUPRA. Naslednji teden bo vstopil na trg s 310-konjsko različico. Zanj bo na voljo široka paleta sedmih motorjev, vključno s priključnim hibridom od naslednjega leta. CUPRA Formentor bo šesti model, ki bo prišel z montažnih linij v Martorellu. Proizvodno bo povečal za več kot 10 %. V proizvodni proces novega modela CUPRA bo vključenih 3.000 delavcev. Delali bodo v treh izmenah. Začetni obseg proizvodnje modela Formentor bo 160 vozil na dan.

Formentor je z vidika globalizacijske strategije eden najpomembnejših modelov za konsolidacijo znamke na vseh glavnih evropskih trgih, vključno v najbolj elektrificiranih državah, kot je Norveška. Odgovorni zatrjujejo, da se bo CUPRA širila tudi na medcelinski ravni, na nove južnoameriške trge, pa tudi v Turčijo in Izrael. Formentor bo homologiran pod znamko CUPRA, podobno kot CUPRA Ateca in CUPRA Leon.

CUPRA začenja svojo pot v smeri elektrifikacije s prihodom prvih priključno hibridnih izvedb CUPRA Leon še pred koncem letošnjega leta in modela CUPRA Formentor v začetku leta 2021. Pridružil se jima bo še CUPRA el-Born, prvi popolnoma električni model, ki bo na trg prav tako prišel naslednje leto. Ko bo na voljo celotna paleta, načrtujejo dodatno milijardo evrov SEAT-ov proračun.

Po otvoritvi prve CUPRA Garage v Evropi, v Hamburgu, napovedujejo vstop Formentorja na trg s specializirano CUPRA mrežo z novimi in fleksibilnimi formati, ki odstopajo od klasičnih avtomobilskih trgovcev. Formentor, ki so ga nedavno razglasili za uradni avtomobil nogometnega kluba FC Barcelona, že vozi klubski vratar in ambasador znamke CUPRA Marc ter Stegen. Prejel ga je ob uradni slovesnosti začetka proizvodnje v CUPRA Garage v Martorellu.

Formentor bo na voljo s sedmimi motorji, vključno s 310-konjskim bencinskim agregatom, od leta 2021 pa bo na voljo tudi PHEV, priključni hibrid s sistemsko močjo 180 kW (245 KM) in izključno električnim dosegom okrog 50 kilometrov. Ekskluzivna barva promocijskega modela je mat petrolejno modra, izhodiščna cena znaša 43.953 evrov.