Ford Bronco je napovedan in potrjen v omejenem številu do konca leta 2023. Na izbranih evropskih trgih bo na izbiro v omejenem številu enot, cene pa še niso razkrite. Izbranci bodo lahko izbirali med dvema različicama opreme Outer Banks in Badlands s samo enim 2,7-litrskim motorjem EcoBoost V6 s 335 KM in 563 Nm navora, v kombinaciji s štirikolesnim pogonom in 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom v standardni opremi. Ta omogoča posebno prestavno razmerje s hitrostjo 6 km/h z motorjem na ravni 2.400 vrtljajev na minuto, kar zagotavlja natančen nadzor pri nizki hitrosti in skupaj zmanjšuje verjetnost zastoja na težkem terenu.

Terenske zmogljivosti so največja značilnost »divjega« Forda Bronca. S sistemom Trail Control omogoča do sedem načinov vožnje. Poleg tistih, ki so primerni za cesto, kot so Normal, Eco, Sport in Slippery, obstajajo tudi načini off-road, ki se prilagajajo različnim vrstam terena (pedal za plin, menjalnik in odziv volana so optimizirani). Oprema Badlands dodaja prednji diferencial z možnostjo zaklepanja in sistem za odklop sprednjega stabilizatorja za maksimalno zgibnost na najtežjih terenih.

Ford Bronco je opremljen s HOSS (High-Performance Off-Road Stability Suspension), neodvisnimi prečnimi vodili z vzmetmi z dolgim ​​hodom spredaj, ki zmanjšajo nevzmeteno težo do 20 % v primerjavi z modeli s trdno osjo. Poleg tega pa nudijo stalen stik površino. Zadaj je standardna petvodilna prema z vzmetmi z dolgim ​​hodom spremenljive kalibracije. Različni elektronski sistemi lahko optimizirajo terenske zmogljivosti modela, kot je Trail Control, z načinom delovanja podobnim tempomatu, pri čemer lahko voznik izbira hitrost do 31 km/h. Estetsko se Ford Bronco zgleduje po prvi generaciji tega modela, ki je ostal v proizvodnji od leta 1966 do 1975 in ga odlikujejo kratki previsi, prednja maska, ki se razteza po celotni širini, in ikonični okrogli žarometi.

Ponaša se s pravokotnimi površinami karoserije, ki zagotavljajo jasen pogled na zunanje kote, kar je zelo uporabno v zahtevnih terenskih razmerah. Sprednji blatniki imajo tudi “trail sights”, dvignjene dele, ki označujejo rob karoserije in se lahko uporabljajo kot točke za privezovanje, ki lahko zadržijo do 68 kg (lahko se uporabljajo za prevoz daljših predmetov, kot so deske za surfanje ali kanuji). Odstranljiva trda streha (standardna) je zvočno izolirana in razdeljena na štiri plošče z namenskimi torbami za prenašanje. Poleg tega je mogoče vsa štiri vrata odstraniti tudi s posebnim orodjem, s časom, ki ga hiša ocenjuje na osem minut. Okna brez okvirja zmanjšajo celotno težo vrat, zaradi česar so dovolj lahka, da jih lahko kdorkoli odstrani.

V notranjosti Ford Bronca je novost instrumentna plošča, vidna na 8-palčnem zaslonu v kombinaciji z osrednjim 12-palčnim zaslonom na dotik z zadnjo generacijo komunikacijskega in razvedrilnega sistema SYNC 4. Na voljo je tudi sistem 360-stopinjske kamere, ki se samodejno aktivira, ko so vključeni terenski načini vožnje. Evropski Ford Bronco First Edition bo na voljo v nivojih opreme Outer Banks ali Badlands, ki se ponašajo z edinstvenimi zunanjimi detajli, kot je notranja značka s številko izdelave in vrsto dodatkov, vključno s prevlekami za sedeže iz neoprena in torbami za shranjevanje.